Latvijas spīdveja izlase piedzīvo fiasko Pasaules kausa pusfināla sacensībās (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas spīdveja izlase otrdien piedzīvoja fiasko Zviedrijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas pusfināla sacensībās, ieņemot pārliecinošu pēdējo vietu un nekvalificējoties finālam.

Latvijas izlase, kuru pārstāvēja Maksims Bogdanovs, Kjasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Jevgēņijs Kostigovs, iekrāja tikai 11 punktus, kas deva ceturto vietu četru komandu konkurencē un septīto pozīciju sezonas kopvērtējumā.

Pirmajos divos braucienos Bogdanovs un Puodžuks pa reizei spēja pēc starta izvirzīties vadībā, tomēr abas reizes braucieni tika apturēti un atkārtotie starti nebija tik sekmīgi, abiem finišējot trešajā vietā. Trešajā braucienā Latvijas izlases debitants Kostigovs bez variantiem palika pēdējais, bet ceturtajā Ļebedevs pēc starta aizgāja trešais, bet brauciena laikā viņu apdzina Dānijas pārstāvis un atkal nācās palikt bez punktiem. Līdz ar to pēc pirmā apļa Latvija no potenciāli galvenās konkurentes Čehijas atpalika par pieciem punktiem.

Otrais aplis Latvijai sākās vēl neveiksmīgāk - Puodžuks palika pēdējais, bet Bogdanovs savā braucienā krita un Latvijai joprojām bija vien divi punkti. Septītajā braucienā Ļebedevs sīvā cīņā, bet noturējās trešais. Savukārt astotajā braucienā jaunais Kostigovs izmantoja konkurentu saķeršanos un uz brīdi izvirzījās trešais, tomēr ātri vien tika apsteigts, turklāt cīņā piedzīvoja kritienu, par ko tika diskvalificēts. Pēc divām sērijām līdz ar to Latvijai bija vien trīs punkti, bet trešajā vietā esošajai Čehijai - par astoņiem vairāk.

Trešās sērijas pirmajā braucienā Latvija veica taktisko maiņu un Kostigova vietā trasē devās Puodžuks, tomēr viņš no pirmā celiņa palika pēdējais. Savukārt desmitajā braucienā Ļebedevs pēc samērā neveiksmīga starta izmantoja situāciju un beidzot izcīnīja otro vietu, kas Latvijai līdz šim nebija izdevies. Nākamajā braucienā Bogdanovs pēc samērā sekmīga starta finišēja trešais, savukārt Puodžuks 12.braucienā arī uz īsu brīdi izvirzījās vadībā, bet beigās finišēja trešais. Pēc trim sērijām Latvija no Čehijas joprojām atpalika par sešiem punktiem.

Ceturtā apļa ievadā Latvija un Zviedrija izmantoja džokerus, kas dod dubultu punktu skaitu. Bogdanovam atkal bija samērā sekmīgs starts, tomēr atkal nācās piekāpties Zviedrijai un Dānijai, ieņemot trešo vietu un nopelnot vismaz divus punktus. Tomēr čehi visu atspēlēja 14.braucienā, kad 18 gadus vecais čehs Eduards Kečmaržs uzvarēja, bet Ļebedevs pārliecinoši palika pēdējais. Savukārt visas cerības uz vismaz trešo vietu Latvijai zuda 15.braucienā, kad Čehija, izmantojot džokeri, izcīnīja otro vietu, bet Puodžuks palika pēdējais, un Latvija piecus braucienus pirms beigām atpalika no Čehijas par 11 punktiem.

Savukārt 15.braucienā Bogdanovs atkal palika pēdējais, un Latvija no Čehijas jau atpalika 13 punktus, kas nozīmēja, ka tuvākos konkurentus vairs nevarēja apsteigt pat teorētiski. Atlikušajos piecos braucienos Bogdanovs un Ļebedevs pa reizei izcīnīja trešo vietu.

Dānija ar 48 punktiem kļuva par šo sacensību uzvarētāju, nopelnot vietu finālā, bet Zviedrija un Čehija sekoja ar attiecīgi 43 un 24 punktiem, kas šīm komandām devis ceļazīmi uz «race-off» jeb papildu kvalifikācijas kārtas sacīkstēm.

Pagājušajā gadā Latvijas izlase, kuru pārstāvēja Bogdanovs, Puodžuks, Ļebedevs un Vjačeslavs Giruckis, tika līdz «race-off» sacensībām, kurās ierindojās trešajā vietā un tādējādi pirmo reizi vēsturē ielauzās Pasaules kausa kopvērtējumā labāko sešniekā. Līdz ar šo sasniegumu Latvijas komanda bija tikusi pie automātiskas vietas šīgada Pasaules kausa pusfinālā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu