Minišoseja maina sacensību formātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sekojot dalībnieku un skatītāju interesēm, sacensību seriāls Minišoseja sezonu turpinās citādākā formātā, kas ļaus sacensību ieskaitē piedalīties lielākam braucēju skaitam.

«Līdz šim esam novērojuši, ka dalībnieki labprātāk braucieniem velta darba dienu vakarus, nevis nedēļas nogali, tādēļ esam pretimnākoši un pielāgojuši sacensību formātu braucēju vēlmēm. Atlikušie trīs Minišosejas sezonas posmi norisināsies ierasto treniņu formātā – tas nozīmē, ka katru posmu aizstās divi treniņi, kuros tiks fiksēti uzstādītie apļu laiki. Pirmā treniņa apļu laiki būs tikai informatīvi dalībniekiem, bet otrā treniņa seši ātrākie apļu laiki tiks izmantoti, lai ieskaitītu rezultātus attiecīgajam posmam kopvērtējumā,» stāsta Eduards Kalve, Minišosejas organizators.

Treniņu formāts būs brīvs, ļaujot katram dalībniekam pašam izvēlēties, cik braucienus un cik apļus veikt iemaņu pilnveidošanai.

Foto: Mārtiņš Vanags, Go4Speed

Treniņu dalības maksa tiek diferencēta: katra posma pirmais treniņš maksās 20 eiro, bet otrais treniņš 25 eiro, par divām trasē pavadītām stundām.

Katra posma un kopvērtējuma punkti tiks piešķirti pēc Minišosejas gada nolikuma.

Ir padomāts arī par to, lai Minišosejas trases konfigurācijas būtu interesantas dalībniekiem - 3.posma treniņos, kas joprojām notiks Biķernieku trases moto aplī, tiks piedāvāta trases konfigurācija ar tikai diviem ātruma slāpētājiem, tādējādi mazāk noslogojot dalībnieku automašīnu bremžu sistēmu, kā arī samazinot riepu nodilumu. Arī nākamajos posmos organizatori sola izvēlēties vēl nebrauktas un interesantas Biķernieku trases konfigurācijas.

Neskatoties uz izmaiņām, seriāla ietvaros turpināsies cīņa par galveno balvu, ko dalībniekiem sarūpējis žurnāls «TopGear Latvija» – iespēju izbraukt ar 650 Zs jaudīgo Formula 1 bolīdu Pērnavas «Auto24 Ring» trasē. Balvu saņems dalībnieks, kurš uzrādīs visstraujāko progresu visas sezonas laikā.

Minišosejas atlikušās sezonas kalendārs:

3. posma treniņi - 5. un 7. augusts, s/b Biķernieki, Rīga

4. posma treniņi - 19. un 21. augusts, s/b Biķernieki, Rīga

5. posma treniņi - 2. un 4. septembris, s/b Biķernieki, Rīga

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu