Nitišs un Bakeruds piedalīsies Žiguļu Kausa 7.posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: QNIGAN.COM

17. augustā Salas pagasta rallijkrosa trasē Baroni norisināsies Žiguļu Kauss septītais posms, kurā piedalīsies arī FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) komandas Olsbergs MSE komandas piloti Reinis Nitišs un Andreas Bakeruds.

«Jau sezonas sākumā ar komandas biedru Andreasu norunājām, ka vajadzētu aizbraukt vienam pie otra ciemos, lai nepiespiestā atmosfērā varētu viens otru vairāk iepazīt. Augusta vidū pasaules čempionātā starp sacensībām Kanādā un Francijā ir neliela pauze, līdz ar to mums abiem ir brīvs laiks. Tā kā šajā laikā Latvijā norisināsies pirmās sacensības jaunajā rallijkrosa trasē Biržu lidlaukā - Žiguļu Kauss, kurās plānoju piedalīties, piedāvāju arī Andreasam iespēju startēt šajās sacensībās. Viņš bez domāšanas piekrita piedalīties, lai gan viņam nav ne mazākā nojausma, kas tas ir… Galvenais, ka varēsim kopā pavadīt vairākas dienas, pārrunājot ne tikai sacīkšu tehniskos datus un trajektorijas, bet arī ar autosportu nesaistītus tematus,» tā par viesi no Norvēģijas stāsta Reinis Nitišs.

Foto: QNIGAN.COM

«Pirmo reizi Latvijā biju pirms diviem gadiem ziemā, kad Rīgā norisinājās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta apbalvošanas ceremonija. Lai gan mana vizīte ilga vien dažas stundas, jau toreiz satiekot latviešus, viņi mani pārsteidza ar savu aizrautību un entuziasmu, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka tagad Latvijā varēšu pavadīt vairāk laika, iepazīt Latviju - gan Rīgu, gan komandas biedra Reiņa Nitiša dzimto Jēkabpili. Ceļošana dod man jaunu pieredzi un iespaidus, kurus neviens man nevar atņemt, tāpēc šādam piedāvājumam piekritu uzreiz.

Mums čempionātā ir brīva nedēļa, tāpēc izmantosim šo laiku lietderīgi – pavadīsim kopā vairākas dienas, kad nebūs jādomā tikai par braukšanu ar Supercar mašīnu. Gribu vairāk uzzināt par Latviju, iepazīt Jēkabpili un vidi, kurā uzaudzis Reinis. Vēlos uzzināt, kur un kā viņš ir apguvis savas braukšanas prasmes.

Reinis man rādīja videoierakstus no Žiguļu Kauss sacensībām un teikšu godīgi – tas viss izskatās pēc lielas jautrības un laba veida kā gūt pozitīvas emocijas. Lai gan mana pirmā mašīna bija aizmugures piedziņas Ford Sierra, tas bija tik sen, ka es pat vairs neatceros, kā bija ar to braukt. Tāpēc man nav ne jausmas, kā būs startēt ar VAZ automašīnu. Lai gan mans mērķis ir nepiespiestā gaisotnē izbaudīt brīvdienas, es ienīstu zaudēt, tāpēc jau šodien varu teikt, tiklīdz apsēdīšos pie stūres, mans mērķis būs uzvarēt un apsteigt Reini,» ar smaidu stāsta Olsbergs MSE komandas pilots Andreas Bakeruds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu