Ātruma festivālā - rallijā «Kurzeme 2014» notiks vēsturisko auto sacensības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4Speed

Ātruma festivālā - rallijā «Kurzeme 2014», kas 28.-30. augustā norisināsies Liepājā un tās apkaimē, notiks arī vēsturisko automašīnu regularitātes rallijs, kurā startēs līdz 1984.gadam ražotas automašīnas, TVNET pavēstīja Ātruma festivāla komunikācijas vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

Vēsturisko spēkratu sacensībās piedalās gan pieredzējuši rallija braucēji, gan vēsturisko spēkratu apbrīnotāji un entuziasti. Viens no Latvijā pazīstamākajiem vēsturisko automobiļu entuziastiem ir Latvijas rallija vecmeistars Agris Staņēvičs, kurš piedalās arī prestižajās «Monte Carlo Rally» sacensībās un ir arī 2013.gada Somijas čempions.

Kā stāsta A. Staņēvičs, pieteikties sacensībām šajā disciplīnā var jebkurš, kam ir Latvijas Automobiļu federācijas izdota sportista licence un vismaz 30 gadus sena automašīna. Lielākoties vēsturisko automobiļu sacensībās ekipāžas startē ar pagājušā gadsimta 70.gados ražotām automašīnām, un to vidū ir gan spēkrati, kuri savulaik cīnījušies par sekundēm rallijā, gan parasti ielas automobiļi.

Ātruma festivālā - rallijā «Kurzeme 2014» plāno startēt arī liepājnieks Andris Pāpe, kura rīcībā ir automašīna «ZAZ 968M». Sacensībās rallijā «Talsi 2014» A. Pāpe izcīnīja 2.vietu, un no uzvaras viņu šķīra vien sekundes desmitdaļa.

«Sacensības notiek uz regularitāti, tāpēc jauda vai citi tehniski uzlabojumi tik ļoti neietekmē sacensību rezultātu. Automašīna ir oriģināls zapītis, un vienīgais uzlabojums ir rallija dators, kas skaita kilometrus,» stāsta A. Pāpe.

«Rallija līdzjutēji vienlīdz stipri gaida trasē parādāmies gan jaunas un vēl iepriekš neredzētas sporta automašīnas, gan arī tās, kuras rallija apritē ļoti populāras bija pirms gadiem desmit, divdesmit un vairāk. Mums ir patiess prieks Ātruma festivāla programmā šogad iekļaut arī vēsturisko automašīnu sacensības, tāpēc aicinām vēsturisko automobiļu īpašniekus izmēģināt savus spēkus regularitātes rallijā,» stāsta festivāla direktors Uldis Hmieļevskis.

Vēsturisko automašīnu regularitātes rallijā «Kurzeme 2014» piedalīsies ekipāžas no Latvijas un arī ārvalstīm. Šī disciplīna ļoti populāra ir Somijā, kur tiek rīkots pat nacionālais čempionāts.

Pieteikuma anketa un plašāka informācija par sacensībām atrodama Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» oficiālās vietnes «Rallykurzeme.lv» sadaļā «Dokumenti».

Ātruma festivālu - ralliju «Kurzeme 2014» atbalsta «LDz Cargo», Liepājas pilsētas dome, Liepājas osta, «Vega 1», «Canon IBServiss», «Cēsu alus», rallija oficiālais auto «Nissan Qashqai» no «Skandi Motors».

Rallijs «Kurzeme» ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kurš Liepājā notiek jau no 1965.gada. Liepāja pie sevis uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus «Kurzeme» tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms.

Kopš 2010. gada «Kurzeme» kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms, kas norisināsies pašā Liepājas centrā, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu