Ātruma festivālā Liepājā startēs arī divi ātrumlaivu pasaules čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasaras motorsporta dzīves centrālo notikumu Ātruma festivālu - ralliju «Kurzeme 2014», kas norisināsies augusta pēdējā nedēļas nogalē, no 28. līdz 30.augustam, šogad kuplinās Latvijas čempionāta ūdens motosportā ātrumlaivām pēdējais posms. Uz starta izies arī divi pasaules čempioni, informēja Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» komunikāciju vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

«Liepājā sacentīsies Latvijas labākie ātrumlaivu braucēji, un ar īpašu nepacietību uz starta gaidām liepājnieku Mārtiņu Bergholcu, kurš ir 2005.gada Pasaules čempions un arī šā gada Eiropas čempions S550 klasē. Tāpat īpaša uzmanība jāpievērš Skuteru laivas pilotam Ērikam Ķiepem-Ķipgem, kurš ir septiņkārtējs Baltijas čempions un arī 2006. gada pasaules čempions O350 klasē,» stāsta Latvijas Ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa.

Liepājas kanālā sacensības notiks vairākās ieskaitēs, atkarībā no laivas uzbūves, motora jaudas un citiem tehniskajiem parametriem. Skatītājiem būs iespēja just līdzi T550, S550 tipa laivām, formulām, kuras aprīkotas ar četru taktu sporta motoru, kā arī skuteriem, kur braucējs atrodas guļus pozīcijā un brauc ar galvu pa priekšu. Tāpat Liepājas kanālā sacentīsies gliseri, kur laivās iebūvētie motori vairāk līdzinās automašīnu motoriem.

Sacensību dalībnieki tiks sadalīti divās vecuma grupās - jauniešos, kur startēs sportisti vecumā no 10 līdz 16 gadiem, un pieaugušajos.

«Latvijas atklātā čempionāta noslēdzošais posms Liepājā būs izaicinājums ātrumlaivu pilotiem. Papildu slodzi un noteiktu precizitāti pilotiem uzliek Liepājas kanāla ierobežotās trases specifiskais izkārtojums, kas ir atšķirīgs no sacensību norises vietām citur Latvijā. Latvijas Ūdens motosporta federācijas veiksmīgā sadarbība ar Liepājas pilsētas domi un Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme» rīkotājiem parāda ātrumlaivu veiksmīgo iekļaušanos motosporta vidū un pulcē tehnisko sporta veidu atbalstītājus un interesentus,» stāsta Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

Jau piekto gadu pēc kārtas krāšņais Ātruma festivāls apvieno vairākus motoru sporta veidus, kas ātrumlaivu sacensībām ir izaicinājums un atbildība vienlaicīgi.

«Ar holdinga kompānijas UPB atbalstu Liepājas ūdens motosporta komanda «UPB Energy» ar stabilu sniegumu pierāda komandas augsto profesionālo līmeni, ko nenoliedzami apliecina pilotu izcīnītās medaļas Pasaules un Eiropas čempionātos. Svarīgi pieminēt, ka UPB atbalsts tieši jauniešu starptautiskajām programmām rada jauniešu interesi par aktīvu dzīvesveidu, piederību savai komandai un Liepājas pilsētai un iespēju piedalīties vietējās un starptautiskās sacensībās,» stāsta A. Slakteris.

Kopš 2010. gada «Kurzeme» kļuvusi par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus.

«Liepāja ir izveidojusies starp ezeru un jūru, un ūdens stihija šīs Kurzemes pilsētas iedzīvotāju dzīvē spēlē ļoti nozīmīgu lomu, tāpēc ļoti priecājamies, ka pēc dažu gadu pārtraukuma Ātruma festivālā Liepājas centrā atkal spēkiem mērosies Latvijas ātrumlaivu čempionāta dalībnieki. Šie divi sporta veidi viens otru lieliski papildina. Liepājniekiem sevišķi interesanti būs vērot darbībā savā pilsētā izaugušos Eiropas un pasaules čempionus,» stāsta Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» direktors Uldis Hmieļevskis.

Ātrumlaivu sacensības notiks Liepājas Tirdzniecības kanālā starp Tramvaja tiltu un Jauno tiltu, un pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespējams tās ļoti ērti vērot no visām četrām pusēm − kanāla malām un tiltiem. Sacensības notiks sestdien, 30.augustā, no plkst.10 līdz plkst.18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu