Makss Verstapens kļūs par visu laiku jaunāko F-1 pilotu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/Red Bull Motorsports

Pašlaik vien 16 gadus vecais Nīderlandes sportists Makss Verstapens nākamajā sezonā pievienosies Pirmās formulas (F-1) komandai «Toro Rosso», kļūstot par visu laiku jaunāko prestižā autosacīkšu seriāla braucēju.

Verstapens, kurš savu 17.dzimšanas dienu svinēs nākamajā mēnesī, pašlaik sacenšas Formula-3 seriālā, bet «Toro Rosso» komandā viņš aizstās francūzi Žanu Ēriku Verņu.

«Kopš septiņu gadu vecuma F-1 bijis mans karjeras mērķis. Tāpēc šī iespēja ir sapņu piepildīšanās,» izteicies kādreizējā F-1 pilota Josa Verstapena dēls.

«Uzskatām Maksu par vienu no visprasmīgākajiem jaunās paaudzes braucējiem un ticam, ka viņam ir nepieciešamais briedums un garīgais spēks, lai pieņemtu šo izaicinājumu,» izteicies komandas vadītājs Francs Tosts. «»Toro Rosso» komanda bija radīta, lai dotu iespēju jaunajiem braucējiem no «Red Bull» sistēmas junioru komandas. Tagad mūsu uzdevums būs izveidot Maksam konkurētspējīgu formulu, lai viņa karjera F-1 čempionātā būtu izdevusies.»

Nīderlandē autovadītāja tiesības var iegūt no 18 gadu vecuma, bet, lai iegādātos mašīnu, jābūt vismaz 19 gadus vecam.

Līdz šim jaunākais F-1 pilots bija spānis Haime Algersvari, kurš 2009.gadā «Toro Rosso» rindās debitēja 19 gadu un 125 dienu vecumā.

Tikmēr Verstapena nākamais komandas biedrs Daņila Kvjats no Krievijas martā 19 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko F-1 pilotu, kurš ticis pie ieskaites punktiem.

«Toro Rosso» ir spēcīgās «Red Bull» sistēmas junioru komanda, kurā savas karjeras iesākuši abi pašreizējie «Red Bull» piloti Sebastjans Fetels un Daniels Rikjardo.

Verņs pašlaik aizvada trešo sezonu F-1 un ar 11 punktiem šobrīd kopvērtējumā ieņem 13.vietu, bet debitants Kvjats ar sešiem punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Verstapens šosezon debitē Formula-3 čempionātā un pašlaik kopvērtējumā ieņem augsto otro, vietu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu