Traumu dēļ Latvija nepiedalīsies Eiropas Nāciju kausā motokrosā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Pēdējā brīdī gūtu traumu dēļ Latvijas sportisti nepiedalīsies Eiropas Nāciju kausā motokrosā, kas jau šajā nedēļas nogalē risināsies Čehijā, vēsta Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisija.

Bija plānots, ka Latviju sacensībās pārstāvēs četri sportisti - Rainers Žuks, Artjoms Trofimovs, Tomass Šileika un Kristers Drevinskis.

«Sestdien Baltijas čempionāta laikā divi sportisti guva mikrotraumas, sasitumus, kuri liedz braukt un šonedēļ uzsākt treniņus - nedēļu ir jāatpūšas. Tādēļ izlēmām, ka labākais variants ir atteikties no sacīkstēm,» izteicies izlases vadītājs Fīlips Kempelis.

Žuks un Trofimovs sacensībās startētu 85 kubikcentimetru klasē (līdz 14 gadu vecumam), Šileika spēkotos 125 kubikcentimetru klasē (līdz 17 gadu vecumam), bet Drevinskis - MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam).

Kopš 2012.gada sezonas Eiropas Nāciju čempionāta formāts ir mainīts - tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē. Katru valsti pārstāv četri sportisti - divi 85 kubikcentimetru klasē, viens 125 kubikcentimetru klasē un viens MX2 klasē.

Sacensībās tiek aizvadīti četri finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85 kubikcentimetru klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125 kubikcentimetru un MX2 klases pārstāvji. Katra valsts četru braucienu summā iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām gala rezultātu veido septiņi labākie rezultāti.

Kā zināms, 27. un 28.septembrī Ķeguma trasē «Zelta zirgs» risināsies Nāciju kausa izcīņa ar visu spēcīgāko pasaules braucēju līdzdalību. Latvijas izlases sastāvā iekļauti Matīss Karro, Pauls Jonass un Roberts Justs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu