Līvs kļuvis par Baltijas čempionu motokrosā prestižākajā MX1 klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Par Baltijas čempionu motokrosā prestižākajā MX1 klasē aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvis latvietis Dāvis Līvs, vēsta viņa pārstāvētā «Rodeo» komanda.

Šajā sezonā Baltijas čempionātā risinājās trīs posmi, pa vienam katrā no valstīm, bet pirms Lietuvā notikušā noslēdzošā posma Līvs bija vicelīderis, 19 punktus zaudējot igaunim Lauri Lehtlam, kurš šajā posmā nepiedalījās.

Pirmajā braucienā Līvs pusdistanci bija vadībā, tomēr tad viņu apsteidza mājinieks Armīns Jasikonis un latvietis finišēja otrais. Savukārt otrajā braucienā viņš no pirmā līkuma izbrauca vien sestais, tomēr vēlāk saskārās ar motocikla defektu, bet spēja šo vietu nosargāt līdz finišam.

Līdz ar to sezonas noslēgumā Līvs triumfēja ar 99 punktiem, bet viņam 13 punktus zaudēja igaunis Andero Lusbo.

Kā zināms, Līvs ir divkārtējs Superkausa sacensību seriāla čempions «MX Pro» klasē un 2012.gadā izcīnīja arī Latvijas čempiontitulu MX1 klasē.

«Šogad Baltijas čempionāts bija atjaunots jaunā kvalitātē, jo tika organizēts paralēli nacionālajiem čempionātiem. Organizatoriskais līmenis, balvu fonds un dalībnieku sastāvs liecināja par kvalitatīvām sacensībām,» izteicies «Rodeo» komandas menedžeris Arvis Sanders.

Tikmēr MX2 klasē triumfēja igaunis Andrē Parks, otro vietu kopvērtējumā ieņēma cits «Rodeo» braucējs Kristers Drevinskis, bet viņam sekoja Roberts Justs, kurš gan nepiedalījās Igaunijā notikušajā pirmajā posmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu