Hamiltons: cīņa ar Rosbergu par čempiona titulu ir liels izaicinājums (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Spēkoties ar Vācijas pilotu Niko Rosbergu par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona titulu ir liels izaicinājums, uzskata vācieša komandas biedrs no «Mercedes» vienības brits Lūiss Hamiltons.

Kā zināms, «Mercedes» vienība un tās abi piloti šosezon demonstrē dominējošu sniegumu, salīdzinot ar pārējām komandām, kas ļauj atrasties F-1 čempionāta priekšgalā.

Šobrīd pēc 11 aizvadītiem sezonas posmiem kopvērtējuma līderis ir Rosbergs, bet Hamiltons no viņa atpaliek par 11 punktiem.

«Šogad cīņa par čempiona titulu šķiet krietni spraigāka,» pauda Hamiltons. «Kad 2007.gadā par titulu cīnījos ar somu Kimi Raikonenu, bet gadu vēlāk - ar brazīlieti Felipi Masu, kuri brauca ar «Ferrari», tas bija citādi, jo viņi sacentās citā komandā un ar citiem bolīdiem.»

«Tagad par titulu cīnos ar braucēju, kuram ir tieši tāda pati formula kā man. Mums abiem ir pieejama tieši tāda pati informācija, līdz ar to cīnīties un būt priekšā ir grūtāk. Tas nedaudz atgādina pokera spēlēšanu. Tev rokās ir kārtis, bet otrs nezina, kas tev ir. Taču es un Rosbergs zinām viens otra trumpjus, līdz ar to pārspēt otru ir krietni grūtāk,» izteicās Hamiltons.

Brits uzsvēra, ka līdz ar to nepieciešams atrast rezerves sevī pašā.

«Šāda sāncensība ir krietni lielāks izaicinājums, nekā spēkoties ar kādu no citas komandas. Šajā situācijā ir jāatrod papildu spēki - savas prasmes un lietas, ko gadu gaitā esi iemācījies. Nepietiek ar to, ka esi vienkārši labs. Nepārtraukti ir jāvirzās uz priekšu un jāpalielina robežas,» uzskata 29 gadus vecais Hamiltons, kurš ir 2008.gada pasaules čempions.

F-1 sezona pēc nepilna mēneša pārtraukuma turpināsies šajā nedēļas nogalē, kad tiks aizvadīta Beļģijas «Grand Prix» izcīņa.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu