Rosbergs labākais F-1 Beļģijas «Grand Prix» pirmajā treniņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turpinoties «Mercedes» pilotu dominancei, kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no Vācijas piektdien bija labākais Pirmās formulas (F-1) čempionāta sezonas 12.posma - Beļģijas «Grand Prix» - pirmajā treniņbraucienā, apsteidzot britu Lūisu Hamiltonu.

Atgriežoties trasē pēc vasaras pārtraukuma, Rosbergs Spā apli veica minūtē un 51,566 sekundēs, savu komandas biedru čempionāta garākajā trasē apsteidzot vien par 0,097 sekundēm.

Šis bija piektais treniņbrauciens pēc kārtas, kurā «Mercedes» piloti aizņēma pirmās divas vietas.

Trešais šoreiz bija «Ferrari» komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kurš no līdera atpalika par 0,228 sekundēm. Ceturto vietu izcīnīja «McLaren-Mercedes» braucējs Džensons Batons, bet viņam sekoja otrs «Ferrari» braucējs Kimi Raikonens. Savukārt sešinieku noslēdza meksikānis Serhio Peress no «Force India».

Tikmēr iepriekšējā posmā uzvarējušais «Red Bull» braucējs Daniels Rikjardo šoreiz izcīnīja devīto vietu, bet viņa komandas biedrs, pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels bija vēl divas pozīcijas zemāk.

Priekšpēdējā 21.vietā ierindojās šī posma debitants, trīskārtējais slaveno Lemānas 24 stundu autosacensību čempions Andrē Loterers no Vācijas, kurš «Caterham» komandā aizstājis japāni Kamui Kobajaši, apsteidzot savu komandas biedru Markusu Ēriksonu no Zviedrijas.

Tikmēr otrs debitants amerikānis Aleksanders Rosi «Marussia» komandas sastāvā bija divdesmitais. Kaut bija plānots, ka Rosi aizvadīs pilnu nedēļas nogali, tiek ziņots, ka brits Makss Čiltons tomēr norēķinājies ar savu komandu un jau otrajā treniņā atgriezīsies trasē, kas Rosi liegs debitēt F-1 sacīkstēs.

Piektdien paredzēts vēl viens treniņbrauciens. Pēc tam vēl viena treniņu sesija paredzēta sestdien, kurai sekos kvalifikācija. Savukārt sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc 11 posmiem ar 202 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 191 punktu seko Hamiltons. Trešais ar 131 punktu ir Rikjardo, kurš par 16 punktiem apsteidz Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 392 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 219 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešā ar 142 punktiem ir «Ferrari» komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu