Mercedes piloti ātrākie Beļģijas Grand Prix pirmajos treniņbraucienos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Mercedes» piloti vācietis Niko Rosbergs un brits Lūiss Hamiltons piektdien uzrādīja ātrākos laikus Pirmās formulas (F-1) čempionāta sezonas 12.posma - Beļģijas «Grand Prix» - pirmajos divos treniņbraucienos.

Atgriežoties trasē pēc vasaras pārtraukuma, Rosbergs pirmajā treniņbraucienā Spā apli veica minūtē un 51,566 sekundēs, uzrādot labāko rezultātu un savu komandas biedru čempionāta garākajā trasē apsteidzot vien par 0,097 sekundēm.

Trešais šoreiz bija «Ferrari» komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kurš no līdera atpalika par 0,228 sekundēm. Ceturto vietu izcīnīja «McLaren-Mercedes» braucējs Džensons Batons, bet viņam sekoja otrs «Ferrari» braucējs Kimi Raikonens. Savukārt sešinieku noslēdza meksikānis Serhio Peress no «Force India».

Tikmēr iepriekšējā posmā uzvarējušais «Red Bull» braucējs Daniels Rikjardo pirmajā treniņbraucienā šoreiz izcīnīja devīto vietu, bet viņa komandas biedrs pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels bija vēl divas pozīcijas zemāk.

Priekšpēdējā, 21.vietā ierindojās šī posma debitants trīskārtējais slaveno Lemānas 24 stundu autosacensību čempions Andrē Loterers no Vācijas, kurš «Caterham» komandā aizstājis japāni Kamui Kobajaši, apsteidzot savu komandas biedru Markusu Ēriksonu no Zviedrijas.

Tikmēr otrs debitants amerikānis Aleksanders Rosi «Marussia» komandas sastāvā bija divdesmitais. Kaut bija plānots, ka Rosi aizvadīs pilnu nedēļas nogali, tiek ziņots, ka brits Makss Čiltons tomēr norēķinājies ar savu komandu un jau otrajā treniņā atgriezīsies trasē, kas Rosi liegs debitēt F-1 sacīkstēs.

Savukārt otrajā treniņbraucienā ātrāko rezultātu uzrādīja Hamiltons, vienā no apļiem uzrādot laiku viena minūte un 49,189 sekundes, bet otrais palika Rosbergs, kurš britam zaudēja 0,604 sekundes. Savukārt trijnieku arī otrajā treniņbraucienā noslēdza Alonso, no līdera atpaliekot 0,741 sekundi.

Ceturtais šoreiz bija «Williams» braucējs Felipe Masa no Brazīlijas, bet viņam tālāk sekoja Batons, somu braucējs Valteri Botass («Williams»), krievs Daņila Kvjats («Toro Rosso»), Rikjardo un dānis Kevins Magnusens («McLaren»). Savukārt desmitnieku noslēdza «Force India» pilots vācietis Niko Hilkenbergs.

Pēdējā vietā finišēja Fetels, nespējot uzrādīt rezultātu.

Savukārt smagu avāriju treniņbrauciena laikā piedzīvoja «Lotus» pilots Pastors Maldonado no Venecuēlas, kurš pēcāk tika nogādāts slimnīcā.

Šis bija sestais treniņbrauciens pēc kārtas, kurā «Mercedes» piloti aizņēma pirmās divas vietas.

Sestdien paredzēta vēl viena treniņu sesija, kurai sekos kvalifikācija. Savukārt sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc 11 posmiem ar 202 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 191 punktu seko Hamiltons. Trešais ar 131 punktu ir Rikjardo, kurš par 16 punktiem apsteidz Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 392 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 219 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešā ar 142 punktiem ir «Ferrari» komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu