Rosbergs ceturto reizi pēc kārtas triumfē F-1 posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais kopvērtējuma līderis Vācijas pilots Niko Rosbergs no «Mercedes» komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) čempionāta sezonas 12.posma - Beļģijas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs labākajā mēģinājumā mitrā trasē apli veica divās minūtēs un 5,591 sekundēs, par 0,228 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu, kurš pats kvalifikācijā pieļāva vairākas kļūdas.

Zīmīgi, ka tādejādi Rosbergs izcīnījis jau savu ceturto uzvaru kvalifikācijā pēc kārtas, turklāt kopumā šosezon to paveicis jau septiņas reizes.

Tikmēr kvalifikācijā trijniekā iekļuva pašreizējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull», kuram sekoja «Ferrari» pilots spānis Fernando Alonso un komandas biedrs austrālietis Daniels Rikjardo.

Pirmo sešinieku tikmēr noslēdza somu debitants Valteri Botass no «Williams».

Sacīkstes norisināsies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc 11 posmiem ar 202 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 191 punktu seko Hamiltons. Trešais ar 131 punktu ir Rikjardo, kurš par 16 punktiem apsteidz Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 392 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 219 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešā ar 142 punktiem ir «Ferrari» komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu