Ar testa ātrumposmu sākas rallijs Kurzeme 2014

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Seleņa

Ar rallija sacensību testa ātrumposmu Aizputes novada Kalvenes pagastā šodien plkst. 18 sākas Ātruma festivāls - rallijs «Kurzeme 2014», kura laikā šīs nedēļas nogalē Liepājā un tās apkārtnē notiks dažādas ar motorsportu saistītas aktivitātes.

«Testa ātrumposms rallija sacensībās neietekmē vietu sadalījumu sacensību noslēgumā, taču tā ir pēdējā iespēja sportistiem pirms sacensībām pārbaudīt savus spēkus un tehniku kaujas apstākļos, kā arī salīdzināt savu sniegumu ar konkurentiem, tāpēc rallija ekipāžas šajā īsajā ātrumposmā brauc ar pilnu jaudu un skatītāji noteikti redzēs gan lēcienus, gan atraktīvas sānslīdes,» stāsta Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» direktors Uldis Hmieļevskis.

Šogad testa ātrumposmā dažos kilometros būs apvienoti visi svarīgākie grants rallija elementi, un sportistus sagaidīs interesanta, ātra un tehniski sarežģīta trase. Šis ceļš pirmo reizi rallija apritē nonāca šā gada ziemā, pateicoties mežinieku izbūvētajam ceļam, kas to savieno ar Podnieku ātrumposmu. Pirmā testa posma daļa ir pa šauru, līkumainu meža ceļu, bet otrajā − ātri un plaši līkumi labākajās Kurzemes rallija tradīcijās.

Skatītājus aicinām apmeklēt divus skatu punktus. 600 metrus no starta trases ārmalā atrodas augsta krauja, no kuras augšas ērti pārredzams garš trases posms, savukārt 1,8 kilometrus no starta atrodas labi pārskatāma līkumu sērija ārā no meža, kam seko tramplīns pagriezienā. Šī ir ļoti sarežģīta vieta, kas jāveic lielā ātrumā. Ja pirmajam skatu punktam piekļūt var ar automašīnu pa ceļu no Kalvenes autobusu pieturas, tad otrajam skatu punktam iespējams piekļūt tikai pirms trases slēgšanas plkst. 17:30, no starta puses, automašīnas novietojot pļavā trases malā.

Iekļūt ātrumposmā varēs ar jau iepriekš iegādātām skatītāju kartēm vai pērkot biļetes pie ātrumposma.

Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» programma, kā arī ātrumposmu kartes un apraksti pieejami oficiālajā vietnē «Rallykurzeme.lv» un žurnālā «Top Gear».

Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» atklāšanas ceremonija notiks piektdien, 29.augustā, plkst. 15.15 Rožu laukumā, Liepājā. Festivāla noslēgums un uzvarētāju apbalvošana notiks sestdien, 30.augustā, plkst. 19 Liepājas pludmales bārā «Red Sun Buffet».

Kopš 2010. gada «Kurzeme» kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms, kas norisināsies pašā Liepājas centrā, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu