Igaunijas rallija čempionāts dodas uz Liepāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Seleņa

Tāpat kā pēdējos divos gados, arī šogad Latvijas un Igaunijas rallija čempionāti mainās ar posmiem. Latvijas čempionāta posms notika jūnijā Igaunijā, Viru rallijā, un tagad ir pienācis laiks igauņu sportistiem doties uz Latviju, lai piedalītos Ātruma festivālā – rallijā «Kurzeme 2014», kas Liepājā notiek augusta pēdējā nedēļas nogalē. Šis ir piektais Igaunijas rallija čempionāta posms un ceturtais Igaunijas junioru rallija čempionāta posms.

4WD klasē (neieskaitot N4 un WRC klases automašīnas) čempionāta līderis ir Timmu Kirge, kurš rallijā «Kurzeme 2014» nepiedalās, līdz ar to Radikam Šaimijevam radusies iespēja pietuvoties un samazināt starpību kopvērtējumā, kas patlaban ir 40 punkti.

N4 klasē sacensības būs ļoti sīvas, jo rallijā «Kurzeme 2014» piedalīsies četras labākās Igaunijas rallija čempionāta ekipāžas. Aleksejs Lukjaņuks uzvarējis trīs posmus, un ir čempionāta vadībā ar 84 punktiem. Liela iespēja pietuvoties viņam ir Rolandam Murakam, kurš šobrīd atrodas 2.vietā ar 68 punktiem. 3.vietā ir Markus Abrams, kurš šosezon četros posmos ieguvis 41 punktu. Tikai piecus punktus aiz viņa ir Sīms Plangi, kurš ceturtdienas vakarā Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» testa ātrumposmā uzrādīja ātrāko laiku.

2WD 1600 klasē līderis ir Rasmus Ūstulns, kurš nopelnījis 69 punktus. Sacensība šajā klasē ir ļoti spraiga – 2.vietā esošais Sanders Perns šosezon ticis pie 56 punktiem, un tikai trīs punktus no viņa atpaliek Kristens Kelements. Viņiem nopietnu konkurenci rallijā «Kurzeme 2014» izrādīs arī Sanders Siniors, kurš atguvies no Harju rallijā gūtajām traumām, arī pagājušā gada rallija «Kurzeme 2013» 2WD uzvarētājs Rainers Rohmets, arī Rolands Pooms un Kenets Seps. Visi šie braucēji ir gatavi sacensties ar Latvijas labākajiem priekšpiedziņas automašīnu braucējiem Ralfu Sirmaci un Emīlu Blūmu.

Spēcīgs dalībnieku sastāvs būs arī 2WD 2000 klasē, kur līderis ar 98 punktiem ir Kristo Subi.

Rallijā «Kurzeme 2014» notiks arī Igaunijas junioru čempionāta ceturtais posms. Šī ieskaite ir šī gada jaunums, un tās mērķis ir palīdzēt jauniem un talantīgiem braucējiem startēt starptautiskā līmenī. Ieskaites uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties «Drive DMack Fiesta Trophy Shoot Out» kādā no WRC rallijiem jeb pasaules rallija čempionāta posmiem.

Lai piedalītos Igaunijas junioru rallija čempionātā, dalībniekiem jābūt vecumā no 17 līdz 25 gadiem un jābrauc ar 1,6 litru dzinēja tilpuma viena tilta piedziņas mašīnu. Ieskaites līderis patlaban ir S. Perns, kurš piedalās arī «Drive DMack Fiesta Trophy». 2.vietā ir K. Kelements, kurš atpaliek tikai četrus punktus, bet 3.vietā atrodas R. Ūstulns, kurš no K. Kelementa atpaliek par 10 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu