Vēbers: Rosbergs un Hamiltons neuzvedās kā komandas biedri (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) vienības «Mercedes» piloti vācietis Niko Rosbergs un brits Lūiss Hamiltons neuzvedas kā komandas biedri, atzinis bijušais sacensību pilots austrālietis Marks Vēbers.

Jau vēstīts, ka svētdien pasaules čempionāta sezonas 12.posmā - Beļģijas «Grand Prix» - pie savas trešās uzvaras tika «Red Bull» komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, tomēr tikpat ievērības cienīga bija viena no sacīkšu epizodēm, kurā Rosbergs ar savu formulu ietriecās Hamiltona spēkratā.

Otrā apļa ievadā Rosbergs, kurš pēcāk sacīkstēs izcīnīja otro vietu, cenšoties apdzīt Hamiltonu, ar savu priekšējo antispārnu pārdūra komandas biedra riepu. Līdz ar to britam bija jādodas uz boksiem, tomēr tas prasīja laiku, jo Spā ir garākā trase šī brīža F-1 kalendārā. Kaut tehniskas problēmas bija arī Rosbergam, viņš vēl ilgāku laiku palika trasē, bet Hamiltons, nespējot izkļūt no braucēju beigu gala, izstājās pāris apļus pirms sacīkšu beigām.

«Šobrīd tā nav komanda, ko redzu. Katrā ziņā atlikušā sezonas daļa šo abu braucēju dēļ būs ļoti interesanta. Izskatās, ka viņi cīnās katrs pats par sevi, vai iespējams viņiem cīnīties nākotnē kopā?» atzina Vēbers.

Šīs sezonas gaitā abi piloti viens otram regulāri veltījuši visai aizskarošas replikas, kā arī nav baidījušies attiecības skaidrot trasē, ignorējot komandas vadības pavēles.

«Mani interesē, kurš būs tas cilvēks, kurš atkal savedīs abu braucēju attiecības kopā,» teica Vēbers. «Varbūt tas būs kāds no braucēju algu sponsoriem.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderpozīcijā ar 220 punktiem nostiprinājās Rosbergs, kuram ar 191 punktu seko Hamiltons. Savukārt trešais ar 156 punktiem ir Rikjardo.

«Domāju, ka braucēji jau apzinās, ka Konstruktoru kauss ir izcīnīts, tagad jātiek skaidrībā par čempionu,» piebilda Vēbers. «Ja «Mercedes» veiksmīgi tiks galā ar Rikjardo, tad neredzu nevienu citu, kurš spēs šīs komandas pilotus apstādināt.»

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 411 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 254 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešā ar 158 punktiem ir «Ferrari» komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu