Rallijā «Kurzeme» triumfē Lukjaņuks (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Go4speed

Par tradicionālā Latvijas rallija «Kurzeme» uzvarētāju sestdien tika kronēts krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks ar «Mitsubishi Lancer Evo X» spēkratu.

Otro vietu sacensībās izcīnīja igaunis Markuss Abrams («Mitsubishi Lancer Evo X»), kurš no uzvarētāja atpalika par 42,27 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa latvietis Mārcis Ķenavs («Mitsubishi Lancer Evo X»).

Zīmīgi, ka Abram un Ķenavs tikai pēdējā ātrumposmā apsteidza līdz tam otrajā vietā esošo latviešu pilotu Jāni Vorobjovu («Mitsubishi Lancer Evo X»), kurš bija līderis pēc piektdien aizvadītās pirmās dienas. Vorobjovs noslēgumā ierindojās ceturtajā vietā.

Sestdien rallija līdera godā pabija arī Igaunijas pilots Sīms Plangi («Mitsubishi Lancer Evo X»), taču viņu piemeklēja tehniskas ķibeles, kā rezultātā nācās izstāties.

Tikmēr par R5 klases uzvarētāju tika kronēts Mārtiņš Svilis («Ford Fiesta»), kurš bija ātrākais no N4 klasē nestartējušajiem pilotiem - kopējā ieskaitē viņam sestā vieta. R2 klasē uzvarēja Igaunijas sportists Sanders Pārns («Ford Fiesta», otrajā vietā atstājot Emīlu Blūmu («Honda Civic»). Tikmēr par šīs klases Latvijas čempionu tika kronēts Ralfs Sirmacis («Ford Fiesta»), kurš šoreiz ieņēma ceturto vietu R2 klasē.

Savukārt 2WD klasē sestdien uzvaru izcīnīja Andis Neikšāns ar «BMW M3» spēkratu.

Kopumā rallija sacensībās piedalījās 97 ekipāžas, kas pārstāvēja astoņas dažādas valstis - Latviju, Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Kazahstānu, Monako un Lielbritāniju.

Aizvadītajā gadā «Kurzemes» rallijā triumfēja Igaunijas braucējs Georgs Gross («Ford Focus WRC»).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu