Rallija leģendu cīņā uzvar Vasaraudzis, Kisiels un Nitišs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» laikā notikušajā Rallija leģendu cīņā uzvarēja gados jaunākā komanda ar Ivaru Vasaraudzi, Raimondu Kisielu un Reini Nitišu sastāvā.

2.vietu izcīnīja Liepājas rallija leģendu komanda, kurā brauca Uldis Sesks, Mārtiņš Būčiņš, bet trešie palika Andris Kārkliņš, Agris Staņēvičs un Jānis Lavrinovičs.

«Man bija prieks cīnīties ar šādiem meistariem - tās ir papildus emocijas un gandarījums. Kas var būt labāks par to, ka nav tik liels spiediens no malas, bet vari izlikt visu sevi braukšanā un kaifot par to, ko dari,» stāsta jaunais Latvijas rallijkrosa talants R. Nitišs.

Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

«Mēs ar Raimondu [Kisielu] izlēmām, ka Reinis [Nitišs] bija visātrākais,» pēc sacensībām sacīja I. Vasaraudzis. Tikmēr R. Nitišs atzina, ka Latvijas rallija leģendas šajā sacensībā bijušas daudz azartiskākas un cīnījušās pat ar lielāku atdevi nekā pasaules rallija leģenda, 2003.gada pasaules čempions rallijā Peters Sūlbergs, ar kuru R. Nitišam šogad notiek sīva spēkošanās pasaules čempionātā rallijkrosā.

Rallija leģendas startēja ar vienādām BMW aizmugures piedziņas automašīnām, un bija sadalītas trīs komandās. Sacensības notika pēc «LeMans» principa – katrs komandas braucējs brauca trīs apļus, pēc kuriem notika pilotu maiņa. Nākamais pilots brauca nākamos trīs apļus, un tā, kamēr nobraukta pilna distance.

Vienā braucienā sacentās divas komandas, un katra komanda cīnījās ar katru.

Kopējā brauciena distance bija deviņi apļi jeb aptuveni 12 kilometri, un sacensības notika ar vienādām, klasiskās piedziņas «BMW 328 Compact» automašīnām, kas aprīkotas ar ielas riepām no «Pirelli Key Point» Liepājas pārstāvja SIA «Ardala».

Kopš 2010. gada «Kurzeme» kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms, kas norisināsies pašā Liepājas centrā, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.

Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu