NEZ driftā Biķerniekos uzvar igaunis, Latvijas ieskaitē pirmais Cīrulis (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anton Abitaev

Ar sīvām cīņām noslēdzies Biķerniekos notikušais Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) trešais posms, kurā uzvaru izcīnīja aktuālais Igaunijas čempions Harolds Valdma. Latvijas čempionāta ieskaitē uzvara Ivo Cīrulim, savukārt kopvērtējuma līderim Ērikam Ulasam trešais rezultāts.

Lai arī teju visu nedēļu Rīgā lija lietus, laiks piektdienas pēcpusdienā noskaidrojās un noturējās saulains līdz pat brīvdienu beigām. Tādējādi jau piektdienas oficiālajos treniņos ārzemju viesi varēja aprast ar ātro un izaicinošo Biķernieku trases konfigurāciju, savukārt latviešu braucējiem tā bija iespēja atsvaidzināt iemaņas un strādāt pie riepu izvēles, auto regulējumiem.

Iespaidīgu avāriju minētajā treniņā piedzīvoja soms Timo Pihlava ar Pontiac Trans Am, tomēr viņš kopā ar mehāniķi uzreiz ķērās klāt skrūvēšanai un jau piektdienas vakarā auto bija atkal gatavs braukšanai. Tikmēr neveiksmīgāk izgāja Raimondam Tihonovam – turbīnas defekts un izstāšanās. Spiests izstāties sestdienas rītā bija arī Ingemārs Jēkabsons, kura jauno 6. sērijas BMW drifta auto dzinēju piemeklēja tehniskas problēmas.

Kvalifikācijā uz starta izgāja 29 braucēji, no kuriem tikai viens nespēja uzrādīt rezultātu, līdz ar to TOP 32 finālbraucieniem kvalificējās 28 piloti. Tas nozīmēja, ka pirmais četrinieks – soms Jane Veikanens, Edmunds Ērglis, Jānis Eglīte un Valters Kleinbergs – automātiski kvalificējās TOP 16 kārtai. Lielākā pasākuma zvaigzne – Drift Allstars Eiropas čempions un ASV prestižā Formula D seriāla pilots soms Juha Rintanens – kvalifikāciju noslēdza 18. pozīcijā.

Pēc kvalifikācijas sākās dienas aizraujošākā daļa, t.i., tandēmu braucieni, kuros braucējiem vairs kļūdas netika piedotas. Izslēgšanas braucienos no latviešiem vislabāk veicās Jānim Eglītem un Ivo Cīrulim, kuri aizcīnījās līdz pusfināliem, kur viņiem pretī stājās divi ārzemju viesi – igaunis Harolds Valdma un soms Jane Veikanens.

Pēdējo gadu lielajos drifta pasākumos Biķerniekos uzvaras izcīnījuši latvieši, taču šoreiz jau pēc pusfināliem bija skaidrs, ka uzvara nonāks ārzemnieku rokās. Eglītei cīņā pret Valdmu salūza pārnesumkārbas ceturtais ātrums, savukārt Veikanens nobrauca precīzāk par Cīruli, tādējādi finālā tikās igaunis ar somu.

Vispirms gan cīņā starp Eglīti un Cīruli tika noskaidrots NEZ ieskaites trešās vietas ieguvējs un Latvijas čempionāta posma uzvarētājs. Tumsas aizsegā divi no spilgtākajiem latviešu drifteriem cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, tomēr šoreiz virsroku guva limbažnieks Cīrulis. Viņš ar šo uzvaru samazināja punktu atstatumu līdz kopvērtējuma līderim Ērikam Ulasam, kurš šajā posmā trešais.

Fināla cīņā jaunais igaunis Valdma gan vadošajā, gan sekojošajā tandēma braucienā demonstrēja lielisku un agresīvu sniegumu, tādēļ viņam pārliecinoša uzvara pār somu Veikanenu. Nākamās un noslēdzošās šīs sezonas drifta sacīkstes Biķerniekos norisināsies 20. septembrī, kad savus pēdējos posmus aizvadīs gan Latvijas drifta kausa, gan Latvijas drifta čempionāta piloti.

Foto: Anton Abitaev
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu