«Rodeo MX RT» izvirzās vadībā Latvijas čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Nedēļas nogalē Cēsīs «Ezerkalnu» mototrasē norisinājās šīs sezonas trešais Latvijas čempionāta posms motokrosā, uz kuru bija ieradušies gandrīz visi Baltijas ātrākie sportisti, lai cīnītos par Latvijas čempionāta godalgām individuālajā un klubu ieskaitē.

Sevišķi spraigas cīņa šajā sezonā izvērsusies par Latvijas spēcīgākā kluba titulu, un Cēsu posmā šī cīņa sasniedza kulmināciju - vadošās komandas bija ieradušās maksimāli spēcīgākajos sastāvos, TVNET informēja motokrosa komandas Rodeo MX RT vadītājs Arvis Sanders

Atgādināsim, ka Latvijas klubu čempionāta ieskaitē šogad ir mainīta kārtība, un katrā posmā ieskaiti dod četri kluba sportisti, kuri komandas menedžerim jānosauc jau sacensību rītā. Obligāti viena ieskaite jādod 85cm3 klases braucējam, vienam MX1 vai MX2 klases braucējam, bet atlikušās divas ieskaites var dot 85cm3, 125cm3, MX1, MX2, kvadru vai blakusvāģu klašu sportisti. Īpašs jauninājums šajā sezonā ir «džokera» opcija, kas ļauj komandas vadītājam nosaukt vienu sportistu, kura punkti komandu ieskaitē tiek dubultoti. Līdervienība pēc aizvadītajiem diviem posmiem «Motosports RT» uz Cēsu posmu bija piesaistījusi Tanelu Leoku un talantīgo 125cm3 klases sportistu Haardi Roosiorg, «Kristera Serģa motokluba» krāsas šajā posmā aizstāvēja Pauls Jonass un Tomass Šileika un specīgākajā sastāvā startēja arī «Rodeo MX Racing Team».

Šis posms izvērtas par īstu drāmu un menedžeru meistarības paraugstundu, no kuras kā uzvarētāji, ne bez motokrosa «dieva» palīdzības, izgāja tieši ventspilnieki no «Rodeo MX RT» komandas. Lielisku sniegumu divu dienu garumā demonstrēja Kristers Drevinskis, kurš sestdien izcīnīja otro vietu 125cm3 klasē, bet svētdien trešo vietu MX2 klasē. Jāatzīmē, ka Kristers bija vienīgais sportists, kurš abās dienās kāpa uz goda pjedestāla. Komandas vadītajs Arvis Sanders papildus Kristeram kā pārējos trīs komandas pārstāvjus, kuri deva ieskaiti klubu vērtējumā šoreiz nosauca Tomu Babri (85cm3), Erki Kahro(MX2) un Lauri Lehtlu(MX1). Tieši tāpat kā pirms diviem mēnešiem Viļakas posmā, «džokera» opciju tika uzticēts realizēt Lehtlam, kurš arī šajā reizē nepievīla, aizvadot divus lieliskus braucienus un apliecinot to, ka ir īsts cīnītājs. Pārāks par Lehtlu izrādījās tikai pašmāju labākais braucējs Matīss Karro, bet aiz Lehtlas palika tādi sportisti kā Tanels Leoks, kuru gan piemeklēja tehniskas problēmas, Dāvis Ivanovs, Augusts Justs un daudzi citi Baltijas krosa lielmeistari. Tieši tadu pašu rezultātu kā Lehtla, spēja uzradīt ari Erki Kahro, kuram arī otrā vieta tikai MX2 klases ieskaitē. Ātrāks par Kahro bija vien Pauls Jonass, bet uzreiz aiz «Rodeo» igauņa ierindojās komandas biedrs Kristers Drevinskis.

«Rodeo» kluba jaunākais sportists Toms Babris izcīnīja 5.vietu 85cm3 klasē, Dāvis Līvs MX1 klasē ierindojās 8.vietā, bet Kvadru Pro klasē Ralfam Reinfeldam šoreiz jāsamierinās ar 5.vietu.

Lai arī ne visiem kluba sportistiem izdevās parādīt savu labāko sniegumu, aizvadītais posms jāvērtē kā ļoti veiksmīgs - komanda pierādīja, ka tai ir potenciāls uzvarēt, neskatoties uz konkurentiem, kuru rindās startēja tādi izcili sportisti kā Matīss Karro, Tanels Leoks, Pauls Jonass. Tika izvēlēta pareizā stratēģija, kura veiksmīgi tika realizēta trasē. Rezultātā «Rodeo MX RT» komanda spēja sadeldēt 17 punktu deficītu, kas bija izveidojies pēc 2 posmiem, un izvirzīties vadībā Latvijas čempionāta ieskaitē. Pēc aizvadītiem trim posmiem «Rodeo» kontā ir 662 punkti un ventspilnieki par deviņiem punktiem apsteidz sekotājus no «Motosports RT» komandas. Latvijas čempioni tiks noskaidroti pēc divām nedēļām Dobelē, kur tiks aizvadīts šīs sezonas ceturtais, noslēdzošais Latvijas čempionāta posms, bet šīs nedēļas nogalē «Rodeo» centīsies izcīnīt čempiontitulu «Superkauss» seriālā, kurš norisināsies Saldū, «Bērzu» mototrasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu