Augusts Justs un Jonass kļūst par Latvijas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Pēc svētdien Dobelē notikušā Latvijas čempionāta motokrosā pēdējā posma sacīkstēm čempionu titulus attiecīgi MX1 un MX2 klasēs izcīnīja Augusts Justs un Pauls Jonass.

MX 1 klasē pēc abiem posma braucieniem pieci labākie kopvērtējuma sportisti bija Igaunijas pārstāvji, bet A.Justs šajā posmā bija labākais no pašmāju braucējiem, braucienos ieņemot ceturto un desmito vietu. Tas posma kopvērtējumā viņam atvēlēja sesto pozīciju.

Sezonas kopvērtējumā A.Justs iekrāja 144 punktus, bet ar 129 punktiem viņam sekoja Dāvis Ivanovs. Ar 125 punktiem trešo vietu ieņēma igaunis Lauri Lehtla.

Pirms svētdienas sacīkstēm kopvērtējuma līderis bija Ivanovs, taču abos braucienos viņu pievīla tehnika.

«Pats jutos labi, biju gatavs aizstāvēt savu pagājušajā gadā izcīnīto čempiona titulu. Ļoti žēl, ka tā notika. Tehnika ir un paliek tehnika, es tur neko nevarēju izdarīt,» Ivanova teikto citē viņa pārstāvētā «MX Moduls» komanda.

Tikmēr MX2 klasē svētdienas posmā uzvarēja Jonass, kurš braucienos bija attiecīgi otrais un pirmais.

Sezonas kopvērtējumā Jonass bija labākais ar 192 punktiem, bet ar 157 punktiem viņam sekoja igaunis Erki Kahro. Ar 127 punktiem trešais bija Kristers Drevinskis, kurš pērnajā sezonā bija pirmais.

Kā zināms, pērnā gada pasaules junioru čempionam Jonasam tagad jau kabatā ir pilnvērtīgs līgums ar KTM rūpnīcas komandu.

Citviet par valsts čempionu 85 kubikcentimetru klasē kļuva Rainers Žuks, bet 125 kubikcentimetru klasē triumfēja igaunis Hardi Rosiorgs, atņemot titulu Tomasam Šileikam.

Latvijas čempionāts motokrosā šosezon risinājās četru posmu garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu