«Viekšniai» rallijsprintā ātrākais no latviešiem Kārlis Nebars

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Rallijsprints «Viekšniai» šogad bija Lietuvas un Latvijas rallijsprinta čempionātu apvienotais posms. Sestdien, 13.septembrī Mažeiķu apkārtnē notiekošajās sacensībās startēja 46 ekipāžas.

Lietuvas sacensību ātrumposmi, kā finišā atzina vairāki sportisti, mūsu braucējiem bija nedaudz neierasti - pārsvarā garas taisnes, kas beidzas ar asiem līkumiem.

Ātrākie «Viekšniai» bija patreiz trešajā vietā Lietuvas rallija čempionāta I grupā esošie Giedrius Notkus/Daluis Strižanas. Savukārt Kārlis Nebars/Gundars Berķis, kaut arī noslēdzošajā ātrumposmā zaudēja daudz laika dažādu tehnisku problēmu dēļ, kopvērtējumā finišēja otrie.

Trešo vietu kopvērtējumā un pirmo Latvijas 4WD klasē izcīnīja Raimonds Rozentāls ar Mārtiņu Mietiņu.

Aigara Bajāra un Edgara Avena ekipāža Lietuvā ceturtie rallijsprinta kopvērtējumā un otrie Latvijas rallijsprinta čempionāta 4WD Open ieskaitē. Trešajā vietā 4WD Open klasē - Gatis un Ģirts Balgalvji.

4WD klasē otrais Ints Jeršovs/Gints Bērze, aiz viņa Kaspars Breijers/Gaidars Auns un Mikus Neško/Martins Briedis.

Emīls Blūms ar Reini Vilsonu «Viekšniai» tika apbalvoti kā 2WD Open ieskaites uzvarētāji, otrie šajā vērtējumā Arnis Alksnis un Armands Pārupe.

1600 klasē Latvijas rallijsprinta ieskaitē pirmie Kaspars un Zintis Koli, otrajā vietā Kristaps Lācis ar Armandu Ziemeli, trešā vieta klasē Laurim Bērziņam un Mārtiņam Indriksonam.

Ne bez starpgadījumiem, bet tomēr veiksmīgi finišu sasniedza arī vienīgā Classic kausā startējošā ekipāža Roberts Loķis/Artūrs Brūns.

Apbalvota tika arī Latvijas ekipāža Toms Zeļezņevs/Līga Liepiņa, kuri bija izvēlējušies startēt Lietuvas rallijsprinta SG-1 ieskaitē.

Rallijsprints «Viekšniai» visiem tajā startējušajiem sportistiem nebija tik veiksmīgs un 15 ekipāžas finišu nesasniedza.

Tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām izstājās Jāņa Vanaga, Jāņa Grīnberga un Ričarda Raimoda Vīksnas ekipāžas.

Jau pašā pirmajā ātrumposmā kūleni uzmeta Oto Patmalnieks, kura automašīnā pēc brīža ietriecās arī Toma Bindes žigulis.

Nopietnu avāriju piedzīvoja lietuvietis Egidijus Valeišas, kura BMW, atsitoties pret tiltiņa betona margām, ielidoja upē. Pateicoties latviešu skatītājiem, ekipāžai tika sniegta palīdzība un pilots nodots mediķu aprūpē.

Pēc sacensībām LAF SAK vadītājs Juris Mūrnieks atzina, ka kopumā sadarbība ar lietuviešu rallijsprinta organizatoriem vērtējama pozitīvi un pieļāva iespēju, ka šāds apvienotais posms varētu tikt rīkots arī nākamajā sezonā.

Latvijas rallijsprinta čempionāta 8. posms «Latvija» norisināsies 19.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu