Nitišu Vācijā sagaida līdz šim lielākais konkurentu skaits

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIA.com

Reinis Nitišs nedēļas nogalē Vācijā piedalīsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) devītajā posmā. Nitiša pārstāvētajā, prestižākajā Supercar klasē, pieteikumi saņemti no 41 dalībnieka, padarot sacensības Vācijā par visa čempionāta līdz šim sportistu pieteikumiem bagātāko posmu.

Reinis Nitišs Pasaules RX astoņu posmu laikā iekrājis 156 punktus un uz Vāciju dodas kā otrs ātrākais pilnpiedziņas Supercar pilots. Čempionāta līderpozīcijā šobrīd atrodas 2003. gada World Rally Championship uzvarētājs Petter Solberg, kurš ieguvis 184 punktus, bet trešajā vietā ar 146 punktiem ierindojas 2013. gada Global Rallycross Championship uzvarētājs Toomas Heikkinen.

Pasaules RX devītais posms norisināsies Buxtehude pilsētas 952 metrus (60% asfalts, 40% grunts) garajā Estering trasē, kas pēc apļa garuma ir īsākā no trasēm, kādā līdz šim startējuši Pasaules RX dalībnieki. Iepriekšējās sezonās Nitišs šajā trasē divas reizes startējis ar Super1600 klases automašīnu – 2012. gadā iegūstot 15. vietu, savukārt pērn, noslēdzošajā FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā, izcīnot uzvaru.

Foto: QNIGAN.COM

«Ļoti izšķirīgs šajā trasē ir pirmais līkums – tas ir šaurs, lēns, teju 180 grādi – visām automašīnām tajā vienlaicīgi vietas nav. Pēc starta visi dalībnieki cieši viens otram seko un nevar zināt, cik piesardzīgi vai droši brauks konkurenti – nevari būt drošs, ka netiksi iesaistīts kādā sadursmē. Notikumi pirmajā līkumā pēc starta būs nedaudz arī laimes spēle, jo ne vienmēr pirmais, kurš šajā līkumā iebrauc, ir pirmais, kurš no šī līkuma izbrauc. Skatītājiem, kuriem interesē sadursmes, pirmajā līkumā noteikti būs ko redzēt! Arī trases konfigurācija un segums nepieļauj plašas variācijas, tiklīdz sāc braukt nedaudz piesardzīgāk, tā apļa laiki strauji pasliktinās. Tāpēc paredzu, ka visi dalībnieki brauks maksimāli ātri jau sākot ar pirmo kvalifikācijas kārtu.

Supercar klasē pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, startēs vairāki braucēji, kuri nepiedalās visos sezonas posmos, viņi īpaši centīsies pierādīt saviem atbalstītājiem, ka ir ātri un spēj cīnīties ar šā brīža Pasaules RX līderiem par augstākajām vietām.

Uz Vāciju došos ar patīkamām atmiņām – pagājušā gadā šeit uzvarēju, lai gan finālā startēju no otrās starta rindas – šo iepriekš gūto pieredzi centīšos apvienot ar Supercar braukšanas stilu, lai šajā spēcīgajā konkurencē gūtu pēc iespējas augstvērtīgāku rezultātu,» piesardzīgs pirms došanās uz Vāciju ir Reinis Nitišs.

Foto: FIA.com

Pasaules RX Vācijas posma izšķirošos notikumus ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot kanālā Viasat Sport Baltic. Translācija ierakstā sāksies svētdien, 21. septembrī, plkst. 23:40. Savukārt sacensību finālbraucienu tiešraide ar komentāriem angļu valodā tiks pārraidīta Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā www.rallycrossrx.com, un tā sāksies svētdien, 21. septembrī, plkst. 15:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu