Nāciju motokrosa laikā varēs iepazīt mūsdienu un seno laiku zvaigznes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Swijgers, Wilvo Forkrent KTM

Motokrosa sezona gan Latvijā, gan pasaulē 2014.gada sezonā straujiem soļiem tuvojas izskaņai un pavisam tuvu ir gada kulminācija šajā sporta veidā – Nāciju motokross, kurš šogad par savām mājām ir nosaucis Latviju.

Tik grandiozs pasākums mūsu mazajā valstiņā, kura pulcēs 34 valstu komandas no visas pasaules, norisināsies pirmo reiz, tādēļ atbildība mūsu pašu valsts izlasei noteikti ir daudz lielāka startējot savu līdzjutēju priekšā, cenšoties izcīnīt augstāko izlases sasniegumu motosporta vēsturē. Šoreiz Latvijas izlases sastāvā dalību pieteikuši Matīss Karro, kurš izcīnījis augstāko sasniegumu MXGP kopvērtējuma tabulā sezonas noslēgumā, ierindojoties 13.vietā starp labākajiem pasaules braucējiem, Pauls Jonas - Pasaules Junioru čempions - šogad MX2 klases dalībnieks pasaulē cīnoties par labāko desmitnieku un parakstot līgumu ar KTM rūpnīcas komandu, kas līdz šim nevienam no latviešiem nav izdevies un Roberts Justs, kurš arī visu sezonu cīnījies MX2 klasē starp pasaulē ātrākajiem vīriem.

Latvijas izlase Pasaules Nāciju čempionātā startē no tālā 1992.gada, kad uz Austrāliju devās Viesturs Gaušis, Mairis Levans un Leons Kozlovskis, aizstāvot Latvijas godu un izcīnot 11.vietu 16 komandu konkurencē. Tādēļ Ķegumā būs iespēja katram līdzjutējam un interesentam, kurš apmeklēs sacensības, ar mūsu izlašu dalībniekiem tikties klātienē, vaigs vaigā satikt un aprunāties ar sen neredzētiem motosportistiem, atceroties vecos laikus, kad vēl trasē cīnījās Viesturs Gaušis, Normunds Dūčis, Mairis Levans, Agris Ļitvinovs, Jurijs Kovgers, Arnis Kalniņš, Jānis Kļaviņš, kā arī vēl pašlaik līdzjutēju iemīļotus sportistus – Lauri Freibergu, Mārtiņu Aleksandroviču, Leonu Kozlovski, Fīlipu Kempeli, Ivo Šteinbergu, Dāvi Līvu, Dāvi Ivanovu, Augustu Justu un, protams, arī šī gada izlases dalībniekus.

Kā jau ierasts, šosezon, Latvijas čempionāta un Latvijas Kausa laikā, fanus – gan lielus, gan mazus sacensību laikā priecēja Fanu telts, kurā aktīvākie fani varēja piedalīties dažādās aktivitātēs, liekot puzlītes ar mūsu sportistu spilgtākajiem foto, spēlējot MotoCirku, MotoTwisteri, Motobolu un citas atrakcijas, arī Ķegumā - Nāciju Kausa laikā šī aktīvā fanu telts darbosies, sestdienā kā ierasts, piedāvājot dažādas aktivitātes, savukārt svētdienā Fanu telts būs tā vieta, kurā pulcēsies Latvijas motokrosa izlašu dalībnieki, kuri Latvijas izlasi ir pārstāvējuši no tālā 1992.gada līdz pat mūsdienām, kā arī trīs latvieši, kuri Nāciju Kausā piedalījās PSRS izlases sastāvā. Tādēļ aicinām gan fanus, gan arī citus interesentus apmeklēt fanu telti, izmantot iespēju satikt mūsu leģendāros sportistus, aplūkot foto izstādi un gūt neaizmirstamas emocijas gan vērojot sacensības trases malā, gan arī satiekot sen neredzētus sportistus.

Svētdien, 28.septembris

11:45-12:30 skatītājiem būs dota iespēja tikties ar PSRS laika sportistiem – latviešiem, kuri startēja PSRS komandas sastāvā – A.Angeru, A.Kļaviņu un V.Doni, kā arī šī gada izlases dalībniekiem – M.Karro, P.Jonasu un R.Justu, atceroties tālos 1960.gadus un vēlot veiksmi mūsu šī gada izlases dalībniekiem.

13:40 – 14:20 Fanu teltī autogrāfus, intervijas, kā arī kopīgus foto veidot neatteiks tādi leģendāri motosportisti kā V.Gaušis, M.Levans, L.Kozlovskis, A.Ļitvinovs, N.Dūčis, J.Kovgers, A.Kalniņš un J.Kļaviņš.

15:10 – 15:45 līdzjutējus Fanus teltī priecēs mūsdienās līdzjutējiem labi zināmie sportisti – L.Freibergs, M.Aleksandrovičs, A.Līcītis, F.Kempelis, I.Šteinbergs, D.Līvs, D.Ivanovs un A.Justs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu