Alonso un Hamiltons labākie Singapūras GP treniņbraucienos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posma - Singapūras «Grand Prix» - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās piektdien uzvarēja spānis Fernando Alonso no «Ferrari» komandas un «Mercedes» braucējs brits Lūiss Hamiltons.

Savā labākajā mēģinājumā spānis apli veica minūtē un 49,056 sekundēs, kas viņam ļāva abus «Mercedes» pilotus Hamiltonu un Niko Rosbergu no Vācijas apsteigt par attiecīgi 0,122 un 0,149 sekundēm.

Sekundē aiz Alonso iekļāvās arī ceturto vietu ieņēmušais pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas («Red Bull»), bet viņam labāko sešniekā sekoja komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas un francūzis Žans Ēriks Verņs («Toro Rosso»).

Tikmēr vien 15.rezultātu šajā sesijā uzrādīja soms Valteri Botass no «Williams» komandas. Viņa komandas biedrs Felipe Masa no Brazīlijas finišēja divas vietas augstāk.

Savukārt vēlāk piektdien notikušajā otrajā treniņsesijā ātrāko apļa laiku - viena minūte un 47,490 sekundes - uzrādīja jau Hamiltons, kurš otrajā vietā esošo Alonso apsteidza par 0,133 sekundēm. Trešais tikmēr bija Rikjardo, no līdera atpaliekot par 0,300 sekundēm

Tikmēr labāko sešinieku noslēdza soms Kimi Raikonens («Ferrari») un tikai piecus apļus veikušais Fetels, kuram sekoja dānis Kevins Magnusens («McLaren»).

Savukārt Rosbergs ierindojās vien 13.pozīcijā, bet arī otrā sesija neveiksmīga bija Botasam, kurš uzrādīja vien 18.labāko rezultātu, būdams tieši aiz sava komandas biedra Masas.

Sestdien risināsies vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija, kam sekos arī kvalifikācija. Savukārt sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 238 punktiem atrodas Rosbergs, kuram ar 216 punktiem seko Hamiltons. Trešais ar 166 punktiem ir Rikjardo, ceturtais ar 122 punktiem ir Botass, bet viņam punktu zaudē Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 454 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 272 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešo vietu ar 177 punktiem ieņem «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu