Verstapens pie F-1 bolīda stūres varētu sēsties jau šosezon (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašlaik tikai 16 gadus vecais Nīderlandes autobraucējs Makss Verstapens no Nīderlandes pie Pirmās formulas (F-1) spēkrata stūres varētu sēsties jau šosezon, aizvadot Japānas «Grand Prix» posma pirmo treniņbraucienu.

Šīs sezonas F-1 pasaules čempionāta 15.posms Japānā ieplānots oktobra pirmajā nedēļas nogalē.

Kā zināms, augustā kļuva zināms, ka 16 gadus vecais Verstapens nākamajā sezonā pārstāvēs F-1 komandu «Toro Rosso», tādejādi kļūstot par visu laiku jaunāko šī sacensību seriāla pilotu.

Aizvadītajā nedēļā talantīgais pilots aizvadīja pirmos testa braucienus ar «Toro Rosso» bolīdu, turklāt komanda ir veikusi pieteikumu Verstapena superlicences iegūšanai, lai sportists varētu aizvadīt Japānas posma pirmo treniņbraucienu. Tiesa, pieprasījumu vēl jāizskata Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA).

Zīmīgi, ka Nīderlandē autovadītāja tiesības var iegūt no 18 gadu vecuma, bet, lai iegādātos mašīnu, jābūt vismaz 19 gadus vecam.

Līdz šim jaunākais F-1 pilots bija spānis Haime Algersvari, kurš 2009.gadā «Toro Rosso» rindās debitēja 19 gadu un 125 dienu vecumā.

«Toro Rosso» ir spēcīgās «Red Bull» sistēmas junioru komanda, kurā savas karjeras iesākuši abi pašreizējie «Red Bull» piloti Sebastjans Fetels un Daniels Rikjardo.

Verstapens šosezon debitē Formula-3 čempionātā un pašlaik kopvērtējumā ieņem augsto otro vietu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu