McLaren apsūdz Red Bull komandu šifrētu vēstījumu nodošanā Rikjardo (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda «McLaren» apsūdzējusi «Red Bull» vienību par šifrētu vēstījumu nodošanu tās austrāliešu pilotam Danielam Rikjardo, kas viņam palīdzējuši svētdien izcīnīt trešo vietu pasaules čempionāta 14.posmā - Singapūras «Grand Prix».

Kā zināms, septembra pirmajā pusē F-1 vadība nāca klajā ar izmaiņām noteikumos, kas sacensību laikā ierobežo komandu saziņu ar to pilotiem pa radio. Pēc F-1 sacensību direktora Čārlija Vaitinga vārdiem, jebkurš mēģinājums komandām sazināties ar braucējiem ar nolūku uzlabot viņu sniegumu trasē tiks klasificēts kā «bargs pārkāpums». Šī izmaiņa stājusies spēkā jau tagad.

Plānots, ka līdz ar nākamo sezonu komandu komunikācija ar pilotiem tiks liegta pilnībā.

Aizvadītā Singapūras posma laikā «McLaren» sacensību direktors Ēriks Bujē kopā ar kolēģiem esot īpaši klausījies citu komandu sacīto saviem pilotiem.

Bujē uzskata, ka «Red Bull» vienība sacensību laikā vismaz divas reizes Rikjardo ir devusi šifrētu ziņojumu.

«Jā, domāju, ka tas bija slēpts vēstījums. Tiesa, tas tagad jāizlemj Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA),» atklāja Bujē. «Jebkurā gadījumā ziņojums Rikjardo bija dīvains. Ja tas būtu pateikts vienreiz, viss būtu normāli, bet ne jau divreiz vai trīsreiz.»

Tiesa, «Red Bull» komandas vadītājs Kristans Horners pavēstīja, ka pirms sacensībām vienība īpaši izrunājusi ar Vaitingu, kādus vēstījumus tā var nodot saviem braucējiem.

Līdz šim komandas pilotiem radio ziņoja, piemēram, kurās trases vietās viņi zaudē laiku, kā arī ieteica, kuras stūres pogas izmantot. Tagad radio tiek nodota vien informācija par pitstopu stratēģiju, drošības jautājumiem un vispārēja informācija.

Līdz šīs F-1 sezonas izskaņai atlikuši vēl pieci posmi.

Šajā sezonā piloti spēkojas 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu