Lorenso pirmoreiz šosezon triumfē MotoGP posmā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas svētdien izcīnīja sezonas pirmo panākumu pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sacīkstēs, esot labākais 14.posmā - Spānija «Grand Prix».

Lorenso 23 apļus veica 44 minūtēs un 20,406 sekundēs, bet otrajā vietā ierindojās cits spānis Aleikss Esparharo («Forward Yamaha»), kurš no līdera atpalika 10,295 sekundes. Savukārt vēl nedaudz lēnāks bija brits Kals Krutčlovs («Monster Yamaha»).

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions spānis Marks Markess no «Repsol Honda» vienības posmu noslēdza vien 13.pozīcijā, jo sacensību laikā pamanījās avarēt. Tiesa, arī ar šādu sniegumu viņam izdevies nostiprināt savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī.

Savukārt iepriekšējā posma uzvarētājs slavenais Itālijas sportists Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» sacensību sākumā piedzīvoja sadursmi, kā rezultātā bija spiests izstāties. Viņš trasi pameta uz nestuvēm.

Kā zināms, sestdien notikušajā kvalifikācijā ātrākais bija Markess, kurš šādu godu izpelnījās jau 11.reizi sezonā.

Pēc aizvadītiem 14 pasaules čempionāta posmiem Markess ar 292 punktiem joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 217 punktiem seko spānis Danijs Pedrosa («Repsol Honda»), vēl par trim punktiem mazāk ir Rosi, bet sezonas sākumu neveiksmīgi aizvadījušais Lorenso ticis pie 202 punktiem un ir ceturtais.

Pedrosa svētdienas sacīkstēs izcīnīja 14.vietu.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie «MotoGP» titula.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu