Nāciju motokrosā uzvaru izcīna Francija, Latvija – 12. vietu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules svarīgākās motokrosa sacensības – Nāciju motokross 2014. gada septembra pēdējā nedēļas nogalē norisinājās Ķeguma motocentrā Zelta Zirgs. Skatītāju tūkstošu ielenktajā trasē norisinājās līdz šim vēl Latvijā neredzētas motokrosa cīņas, kas ir pielīdzināmas Olimpiskajām spēlēm – savā starpā sacentās trīsdesmit četru valstu komandas, TVNET informēja sacensību Preses centra vadītājs Ģirts Avotiņš. Šajā cīņā šogad stiprākā izrādījās Francijas izlase, kas pirmo reizi Nāciju motokrosā uzvaru izcīnīja 2001. gadā.

Pēc pirmās sacensību dienas, kurā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, ātrākā bija Beļģijas izlase, kura par diviem punktiem apsteidza Franciju un četriem Lielbritānijas izlasi. Kvalifikācijas sacensības neveiksmīgas izvērtās vienai no vistitulētākajām valstīm Nāciju motokrosā – ASV. Tās izlases braucēji piedzīvoja kritienus un spēja izcīnīt tikai 8. vietu. Līdzīgi gāja arī Latvijas izlasei – talantīgais Pauls Jonass savā kvalifikācijas braucienā arī piedzīvoja saķeršanos ar konkurentu un krita, tādējādi satraumējoties. Taču Pauls sacensības atsāka un no teju vai pēdējās vietas spēja aizcīnīties līdz 16. vietai. Līdz ar to izlases likteni noteica Matīss Karro un Roberts Justs. Viņu abu rezultāts ļāva Latvijai ierindoties 12. vietā, kas garantēja automātisku nokļūšanu A finālā.

B finālā pēdējo ceļazīmi uz A finālu, pateicoties Spānijas komandas neveiksmei, izcīnīja Īrijas komanda, kas gan A finālā spēja apsteigt tikai Slovēnijas valstsvienību, kura A finālā startēja bez savas komandas spēcīgākā braucēja Tima Gajsera.

Jau A finālu sākumā vadībā izrāvās Francijas sportisti, galvenokārt pateicoties Gotjē Paulinam un Stīvenam Frosardam. Sacensību noslēgumā viņi tuvākos sekotājus – Beļģijas komandu – apsteidza par desmit punktiem. A finālā ļoti labi veicās arī Lielbritānijas un Vācijas komandām, kuras vienu brīdi pat varēja cerēt uz godalgotām vietām. Taču ASV komanda spēja reabilitēties pēc neveiksmes kvalifikācijā un ne visai veiksmīgā A fināla sākuma – titulētā valstsvienība apsteidza britus un vāciešus, izcīnot bronzas godalgu.

Latvijas komandai A fināls arī nebija visai veiksmīgs – Paulu Jonasu un Robertu Justu mocīja traumas, bet komandas lokomotīve Matīss Karro pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un zaudēja daudz laika. Taču komandas gars bija spēcīgāks par likstām un visi trīs centās izdarīt visu, lai vietējie līdzjutēji neapmētātu ar cepurēm. Šoreiz līdz šim augstāko sasniegto rezultātu Nāciju motokrosā neizdevās pārspēt, bet puiši bija ļoti tuvu tam, lai to atkārtotu. Tomēr tas neizdevās, un finišā Latvija tika pie 12. stiprākās motokrosa valsts titula.

Pasaulē nozīmīgākās motokrosa sacensības – Nāciju motokross – Latvijā notika, pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam. Plašāku informāciju par Nāciju motokrosu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.mxgp.com.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu