Markess izcīna kārtējo uzvaru «MotoGP» kvalifikācijas sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pie kārtējās uzvaras kvalifikācijas sacensībās pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» posmā sestdien tika nu jau par divkārtējo pasaules čempionu kļuvušais spānis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas, kurš bija ātrākais sezonas 16.posma, kas norisinās Austrālijā, kvalifikācijā.

Kvalifikācijas sacensībās Markess par 0,234 sekundēm apsteidza britu Kalu Krutčlovu no «Ducati» vienības, kamēr trešais bija spānis Horhe Lorenso («Movistar Yamaha»).

Tikmēr uzreiz labākajam trijniekam sekoja brits Bredlijs Smits («Monster Yamaha») un spānis Danijs Pedrosa («Repsol Honda»).

Karjeras laikā 21 gadu vecais Markess kvalifikācijas sacensībās izcīnījis jau 21 uzvaru.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļas nogalē Markess otro reizi pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu, lai gan līdz šīs sezonas noslēgumam atlikuši vēl trīs posmi.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par visu laiku jaunāko braucēju, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par pirmo debitantu kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie titula prestižākajā klasē.

Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs, bet iepriekšējos divos posmos viņš bija finišējis ārpus labāko desmitnieka, kas viņa konkurentiem ļāva saglabāt nelielas izredzes uz titulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā tagad Markesam ir 312 punkti, bet leģendārā itāļa Valentīno Rosi («Movistar Yamaha») un Pedrosas kontā ir par 230 punktiem. Savukārt ceturto vietu ar 227 punktiem ieņem Lorenso, kurš sezonu iesāka ļoti neveiksmīgi.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu