Rosi tiek pie uzvaras MotoGP posmā Austrālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc tam, kad no sacensībām kritiena rezultātā izstājās nu jau par divkārtējo pasaules čempionu kļuvušais spānis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas, pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» posmā Austrālijā uzvaru svētdien svinēja leģendārais itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» vienības.

Sezonas 16.posma sacensībās Markess bija iekārtojies ļoti stabilā pirmajā pozīcijā, tomēr 18.aplī viņš piedzīvoja kritienu. Tas ļāva par līderi kļūt Rosi, kurš līdz sacīkšu noslēgumam spēja aiz sevis noturēt gan spāni Horhi Lorenso, kurš ir itāļa komandas biedrs, gan britu Bredliju Smitu no «Monster Yamaha» vienības.

Austrālijā Rosi uzvarējis sesto reizi karjerā un pirmoreiz kopš 2005.gada. Šosezon viņš ticis pie sava otrā panākuma.

Savukārt 23 gadus vecais Smits pirmoreiz karjerā kādās no šīs klases sacensībām kāpis uz goda pjedestāla.

Jau pašā sacensību sākumā izstāties bija spiests spānis Danijs Pedrosa («Repsol Honda»), kuram palikušas vien teorētiskas iespējas pacīnīties par kopvērtējuma otro vietu. To atlikušajos divos posmos, visticamāk, sadalīs Rosi un Lorenso.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļas nogalē Markess otro reizi pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu, titulu nodrošinot trīs posmus pirms sezonas beigām.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par visu laiku jaunāko braucēju, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par pirmo debitantu kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie titula prestižākajā klasē.

Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs, bet kopumā viņa kontā šosezon ir 11 panākumi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Markesam ir 312 punkti, bet otrajā vietā ar 255 punktiem iekārtojies Rosi. Viņam astoņus punktus zaudē Lorenso, bet Pedrosa ir ceturtais ar 230 punktiem.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu