Spītējot avārijai, Vorobjovs kļuvis par čempionu N4 grupā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Jānis Vorobjovs ar stūrmani Andri Mālnieku («Mitsubishi Lancer Evo X») svētdien kļuva par Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem populārākajā N4 grupā, lai arī sezonas noslēdzošo posmu - ralliju «Latvija» - nepabeidza.

Vorobjova ekipāža posmu sestdien iesāka veiksmīgi, pēc diviem ātrumposmiem esot absolūtās ieskaites līderi, tomēr trešajā «dopā» tika piedzīvota iespaidīga avārija, spēkratam uzmetot piecus kūleņus. Sportisti notikušajā traumas nav guvuši.

Šāds pavērsiens pavēra iespēju krievam Igoram Bulancevam («Mitsubishi Lancer Evo X») kļūt par N4 grupas sezonas kopvērtējuma uzvarētāju. Viņš sestdienas ātrumposmus noslēdza kā savas grupas līderis, bet Vorobjova apsteigšanai krievam svētdien bija jānosargā grupas pirmā vieta, kā arī noslēdzošajā «dopā» jāfinišē labāko divniekā, tādējādi tiekot pie papildu punktiem.

Iespēju Bulancevs gan neizmantoja, jo priekšpēdējā ātrumposmā svētdien pēc problēmām ar automašīnas riteni bija spiests izstāties.

Rallija «Latvija» absolūtās ieskaites pirmo vietu nosargāja igauņu sportists Rauls Jētss ar «Ford Fiesta» spēkratu, kurš gan uzvarēja tikai trijos no kopumā 16 sacensību ātrumposmiem. Kopvērtējumā viņš par 10,89 sekundēm apsteidza Mārtiņu Svili («Mitsubishi Lancer Evo»), bet trešais 31,57 sekundes nopakaļus bija lietuvietis Ramūns Čapkausks («Mitsubishi Lancer Evo IX»).

Labāko trijnieks identisks bija arī R5 grupā, N4 grupā labākais bija Tarass Kravčenko no Ukrainas («Mitsubishi Lancer Evo X»), bet R2 grupā uzvarēja Ralfs Sirmacis («Ford Fiesta»). Savukārt 2WD grupas kopvērtējumā nepārspēts palika Andis Neikšāns («BMW M3»).

Gūtas panākums posmā ļāva Jētsam nosargāt sezonas kopvērtējuma pirmo vietu R5 grupā, bet R2 grupā čempiona titulu jau iepriekš bija nodrošinājis Sirmacis.

Jau vēstīts, ka pēc treniņbraucienā piedzīvota kūleņa šajās sacensībās nestartēja Latvijas pilots Kristaps Feldmanis, kurš cerēja uz ielaušanos sezonas kopvērtējuma labāko trijniekā R2 grupā.

Čempionāta septītais posms risinājās Tukuma, Jūrmalas, Rīgas un Cēsu apkārtnē.

Pērn par rallija «Latvija» uzvarētāju pēc igauņa Sīma Plangi diskvalifikācijas kļuva Vorobjovs. Šogad rallijs norisinājās jau 18.reizi.

LRČ šogad risinājās septiņu posmu garumā. Pirmie divi februāra sākumā notika Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posma - rallija «Liepāja» - laikā, bet trešais maijā tika aizvadīts Talsos. Pēcāk jūnijā sekoja sacīkstes Igaunijā, kur risinājās Veru rallijs, bet augustā notika «300 ezeru» rallijs Lietuvā un rallijs «Kurzeme».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu