Caterham pirms nākamā PČ posma liegta pieeja savai rūpnīcai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pārdotajai Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandai «Caterham» ceturtdien administratori lieguši pieeju tās rūpnīcai «Leafield», kas nopietni apdraud komandas sestdien ieplānoto izlidošanu uz nākamo čempionāta posmu ASV, vēsta populārais portāls «Autosport.com».

Kamēr situācija netiks atrisināta, rūpnīca, visticamāk, paliks slēgta, tāpēc «Caterham» komandai nebūs pieejas automašīnām.

Iepriekš vasarā ekstravagantais Malaizijas miljardieris Tonijs Fernandess pārdeva «Caterham» komandu, nododot to Šveices un Tuvo Austrumu investoriem.

Pašlaik strupceļā nonākušas sarunas starp jaunajiem komandas īpašniekiem un administratoriem, kas pārrauga vienības piegādātāja «Caterham Sports Limited» darbu. Administratorus neapmierina fakts, ka komanda turpina izmantot tiem piederošo rūpnīcu, bet vienības vadības līdz šim izteiktie turpmākās sadarbības piedāvājumi viņus neapmierina.

Komandas pašreizējā vadība vaino Fernandesu, uzsverot, ka viņš līdz šim nav nokārtojis visas savas saistības, tāpēc joprojām ir uzskatāms par tās īsteno īpašnieku, kā arī izceļ agresīvo administratoru rīcību. «Administratori ir veikuši presē vairākus paziņojumus, kas kaitējuši «Caterham» komandas vadībai.»

Jaunie komandas īpašnieki neizslēdz iespēju izstāties no šī projekta.

Saskaņā ar F-1 vadības līgumu komandai ir tiesības saņemt daļu no čempionāta ienākumiem vien tad, ja tā piedalās visos sezonas posmos. Ja «Caterham» izlaidīs nākamo posmu, nespējot pierādīt ārkārtas situācijas rašanos tās iekšienē, komanda riskē neiegūt ienākumus no reklāmu līgumiem, kas automātiski krietni samazinātu tās vērtību.

Neskatoties uz esošo situāciju, administratori cer atrisināt problēmu.

«Mums vakar bija tikšanās ar «Caterham» komandas juristiem un viņu piedāvājumi mums šķita nepieņemami,» aģentūrai «Reuters» atzina viens no administratoriem Finbērs O'Konels. «Ceru, ka viņi spēs nākt klajā ar pieņemamu priekšlikumu.»

«Mēs cenšamies palīdzēt ar visu, ko vien varam, kā to darām allaž, kad kādu komandu piemeklē ķibele. Pašlaik situācija ir pārāk sarežģīta, lai ko prognozētu,» paudis čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Konstruktoru kausa ieskaitē «Caterham» komanda pašlaik trīs posmus pirms sezonas beigām bez gūtiem punktiem atrodas pēdējā vietā. Komandu šosezon pārstāv japānis Kamui Kobajaši un zviedru talants Markuss Ēriksons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu