Mikelsens uzvar Spānijas rallija pirmajā ātrumposmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

«Volkswagen» braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ceturtdien uzvarēja Spānijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējā posma superspeciālajā ātrumposmā, kurš bija tikai 3,2 kilometrus garš.

Ceturtdienas vienīgo «dopu» Mikelsens pabeidza 1,8 sekundes priekšā savam komandas biedram un pašreizējam čempionam Sebastjanam Ožjē no Francijas. Vēl par 1,1 sekundi atpalika pašreizējais pasaules vicečempions Tjerī Nevils no Beļģijas («Hyundai»).

Rallijs turpināsies piektdien ar sešiem ātrumposmiem, sestdien risināsies vēl seši «dopi», bet svētdien gaidāmi noslēdzošie četri ātrumposmi.

Lai Ožjē jau šajā posmā nodrošinātu sezonas čempiona titulu, viņam jāiekrāj par vismaz vienu punktu vairāk kā savam komandas biedram Jari Mati Latvalam no Somijas, kurš ir viņa vienīgais konkurents cīņā par titulu.

Foto: Volkswagen Motorsport

Pašreizējais čempions Ožjē šosezon izcīnījis sešas uzvaras, un «Volkswagen» komanda jau garantējusi sev triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē otro gadu pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Ožjē apsteidz Latvalu par 27 punktiem. Ļoti stabilā trešajā vietā ar 143 punktiem atrodas Mikelsens.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu