Ožjē pārņem stabilu līderpozīciju Spānijas rallijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas piektdien izvirzījās stabilā līderpozīcijā pēc Spānijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējā, 12.posma pirmās pilnās dienas.

Ceturtdien aizvadītajā superspeciālajā ātrumposmā ātrākais bija cits «Volkswagen» braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, tomēr pašreizējais pasaules čempions Ožjē līderpozīciju ieguva jau pēc dienas pirmā «dopa».

Kaut dienas gaitā viņa handikaps pār Tjerī Nevilu no Beļģijas («Hyundai») saruka līdz 4,6 sekundēm, beļģim plīsa riepa, kas lika zaudēt vairāk nekā divas minūtes.

Tādējādi dienas noslēgumā Ožjē pār tuvāko sekotāju somu Jari Mati Latvalu no «Volkswagen» panāca 36,6 sekunžu handikapu.

Zīmīgi, ka piektdienas sacensības Latvals uzsāka vien septītajā vietā.

Tikmēr trešajā vietā pašlaik atrodas norvēģis Madss Estbergs («Citroen»), no Latvalas atpaliekot par nieka 0,6 sekundēm, savukārt Mikelsens zaudē vēl 0,1 sekundi.

Sestdien risināsies vēl seši «dopi», bet svētdien gaidāmi noslēdzošie četri ātrumposmi.

Lai Ožjē jau šajā posmā nodrošinātu sezonas čempiona titulu, viņam jāiekrāj par vismaz vienu punktu vairāk nekā savam komandas biedram Latvalam, kurš ir viņa vienīgais atlikušais konkurents cīņā par titulu.

Pašreizējais čempions Ožjē šosezon izcīnījis sešas uzvaras, un «Volkswagen» komanda jau otro gadu pēc kārtas garantējusi triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Ožjē apsteidz Latvalu par 27 punktiem. Savukārt ļoti stabilā trešajā vietā ar 143 punktiem atrodas Mikelsens.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu