Nitišs piedalīsies pazīstamā Kena Bloka rīkoto sacīkšu finālposmā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: monsterenergy.com

Latvijas labākais rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs šajā nedēļas nogalē grasās piedalīties pazīstamā Kena Bloka autosacensību «Gymkhana Grid» finālposmā, kas risināsies Spānijas galvaspilsētā Madridē, informēja sportista pārstāvji.

Nitišs šāda veida sacensībās piedalīsies pirmo reizi karjerā, bet tajās viņš startēs pilnpiedziņas automašīnu klasē.

«Gymkhana Grid» sacensībās piedalās Bloka aicināti drifta, rallija un rallijkrosa profesionāļi, kuri guvuši pasaules atpazīstamību. Viņi šajā šovā noskaidro sacensību Eiropas čempiona titula ieguvēju. Sacīkšu formāts paredz, ka dalībnieki viens pret vienu startē divās spoguļattēlā izveidotās trasēs, cenšoties apbraukt trasē izvietotos šķēršļus ātrāk par sāncensi.

Nitišs sacensību finālposmā startēs pilnpiedziņas automašīnu ieskaites klasē un brauks ar Latvijas rallija komandas ASRT sagatavotu «Mitsubishi Lancer Evolution X».

Foto: monsterenergy.com

Ceturtdien sportisti trasē aizvadīs pirmos treniņbraucienus, bet piektdien norisināsies kvalifikācijas braucieni un pirmās izslēgšanas sacīkstes. Posms noslēgsies sestdien.

«Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Francijā man izdevās pārmīt dažus vārdus ar Bloku un sarunas laikā viņš ieminējās par iespēju man piedalīties šajās sacensībās. Šādu izdevību būtu grēks laist garām, tāpēc man ir liels prieks, ka ir izdevies apvienot nepieciešamos resursus, kā arī izbrīvēt laiku starp komandas treniņiem, lai šonedēļ varētu doties uz Madridi un startēt sacensībās, kādās man līdz šim nav bijusi izdevība gūt nozīmīgu pieredzi,» izteicies Nitišs. «Jau vasarā veicu treniņus ar rallija auto, un arī komandai, kas man nodrošina sacensību automašīnu - ASRT - ir pieredze, kas gūta līdzīgās sacensībās Krievijā. Man nebūs daudz laika apgūt «Mitsubishi Lancer Evolution X» vadāmību, tāpēc vēlreiz ar komandu pārrunāsim tehniskās nianses, lai treniņbraucieniem atvēlēto laiku spētu izmantot pēc iespējas produktīvāk.»

Foto: monsterenergy.com

«Tieši šī pieredze, kad tik īsā laikā jāapgūst kas pilnīgi jauns, būs man ļoti noderīga un varēšu to izmantot arī pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā Argentīnā - arī tur man būs jāstartē pilnīgi jaunā trasē, un tieši spējai ātrāk par citiem apgūt trases elementus būs izšķiroša nozīme,» uzsvēra Nitišs.

Sezonas pēdējais pasaules čempionāta posms rallijkrosā norisināsies novembra beigās Argentīnā, bet Nitišš kopvērtējumā šobrīd ieņem trešo vietu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu