Tuvojas Latvijas un NEZ Trofi reidu čempionāta pēdējais posms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gladiatoriai 4x4 sacensības ir aizvadītas, un tas nozīmē, ka 4x4 NEZ čempionātā ir atlicis vairs tikai viens posms. Tas līdz ar 2014.gada Igaunijas 4x4 Offroad čempionāta 4.posmu, Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 5.posmu un Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta Tūrisma kausa izcīņas 5.posmu tiks aizvadīts Avo Šults Memorial Race 2014 ietvaros 21. - 23. novembrī Igaunijā.

Laika prognoze vismaz pagaidām novembra nogalē Narvas apriņķī sola 0...+5 grādus – tātad ir cerība, ka ledus jālauž nebūs. Taču tas, ka būs slapjš un ļoti slapjš, ir skaidrs. Viennozīmīgi kārtīga termoveļa un rezerves drēbju kārta neskādēs. Tātad – 2014.gada Latvijas trofi reidu čempionāts un NEZ čempionāts ir nonācis finiša taisnē – atlicis vien skaisti nobraukt pēdējo posmu un varēs pamazām sākt meklēt štātes ballei – arī Ziemassvētku. Līdz 2014.gada 14.novembrim ir iespējams reģistrēties šā gada pēdējam čempionāta posmam. Šobrīd jau ir reģistrētas 70 tehnikas vienības; tas priecē – dubļu svētki būs!

Igaunija – kārtība mazliet skaidrāka nekā citās kaimiņvalstīs, taču prasības ir striktas, tiesneši nepielūdzami un tehniskie noteikumi tiek ievēroti diezgan pedantiski. Kā arī dalībniekiem ļoti ieteicams uz sapulci ierasties ar nelielu rezervi – ir gadījies, ka pāris kavētas minūtes un partizāniska kolēģu klusēšana rezultātā beidzas ar… fantastisku peldi novembra padsmitajos datumos…

Sacensību formāts – 24h gonka, kur viss sākas ar prologu jau piektdienas, 21.novembra, vakarā ap plkst 18.00. Jo ātrāk izdosies finišēt, jo vairāk laika atliks pagulēšanai, jo… Tajā pašā naktī plkst 4.00 ir sapulce un pirmais sporta auto startē jau 5.00. Finišs tiek slēgts 23.novembra, svētdienas rītā plkst. 7.00.

Tūristiem viss sākas sestdien, 22.novembrī, plkst. 6.30, un finišs tiks slēgts tās pašas dienas vakarā – 20.00.

Foto: Publicitātes foto

Pirms Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta noslēdzošā, 5.posma Igaunijā kopvērtējuma tabulā TR1 klasē pirmie ir pagājušās sezonas uzvarētājs Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu. Vai puišiem izdosies atkārtot? Šis ir labs pārbaudījums – pacelt latiņu ir viegli, noturēt mazliet sarežģītāk, jo tas priekš ego ir izaicinošāk. Ar visām iespējām veikt korekcijas tabulā aiz viņiem otrajā vietā atrodas Viktors Pahomovs ar stūrmani Viesturu Tučinu. Trešie – Aigars Ragovskis ar stūrmaņiem Aivi Japinu, Oskaru Strēlnieku un Dmitriju Savicki – vien par 1 punktu priekšā vecmeistaru ekipāžai Alvim Pētersonam un Aigaram Motivānam.

4×4 NEZ Championship izcīņā TR1 klasē līderi ir Dzintars Urniežus, Indulis Pakalnītis un Jānis Kancāns. Otrie – Alvis Pētersons ar stūrmani Aigaru Motivānu, aiz sevis atstājot Viktor Stolyarchuk ar stūrmani Maksim Kamyshov – piedaloties vien Rugājos un izcīnot 1.vietu, viņi joprojām atrodas uz pjedestāla, un labi nobraukts pēdējais posms var mainīt visu.

TR3 klasē pirmie ir Vilnis Zeiza ar Aigaru Zeizu, aiz sevis par 6 punktiem pieturot Ivan Shihotarov ar stūrmani Evgenij Sahvoruk. Trešo vietu pagaidām ieņem Armands Apsītis ar Agni Asmi. Identiska situācija TR 3 klasē ir 4×4 NEZ Championship izcīņā.

ATV braucēji Kārlis Svārups ar Eduardu Grāvīti ir Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi, aiz sevis atstājot Alexey Tuzov.

Tūrisma kausa izcīņā līderu gods nemainīgi paliek pie Freibergu dinastijas – tā tam šogad būs būt! Otrajā vietā – Arnis Pušs ar komandas biedriem Alvi Reinšmitu, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu. Trešo vietu šobrīd ieņem Artūrs Kuncis ar stūrmaņiem Oskaru Žvaginu, Aināru Nagli un Kristapu Jāni Kunci.

Avo Šults Memorial Race vienmēr ir iespēja pārbaudīt robežas – cik tālu, cik ilgi, cik ļoti, vai vajag. Igaunijā gonkas nekad nav bijušas vieglas un nesolās tādas būt – izturību, veiksmi un varbūt savas fejas var atstāt mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu