Alonso Abū Dabī startēs ar «Ferrari» komandai veltītu ķiveri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) spānis Fernando Alonso šīs sezonas pēdējā posmā Abū Dabī, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, startēs ar īpašu «Ferrari» komandai veltīta dizaina ķiveri.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Alonso nepaliks «Ferrari» komandā, un posms Abū Dabī būs viņa pēdējās sacensības šīs vienības sastāvā. Kā zināms, nākamsezon viņa vietā brauks četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels, bet pēc pieejamās informācijas tiek vēstīts, ka 33 gadus vecais Alonso gatavojas atgriezties «McLaren».

Savā pēdējā posmā itāļu komandas sastāvā Alonso nolēmis startēt ar veltījumu «Ferrari». Spānijas sportista ķivere šīm sacensībām ieguvusi jaunu krāsojumu, bet to rotā vienībā iesaistīto cilvēku paraksti, «Ferrari» boksu celiņa fotogrāfija un Itālijas karogs.

«Tā kā šīs būs manas pēdējās sacīkstes «Ferrari» sastāvā, pateicu komandai, ka vēlos viņus visus ņemt sev līdzi, jo līdz šim piedzīvotais kopā ar viņiem bijis lieliska pieredze. Vēlos šo posmu aizvadīt kopā ar viņiem,» ķiveres īpašo dizainu pamatojis Alonso, kurš gan piebilda, ka uz ķiveres nav redzami visu komandā iesaistīto cilvēku paraksti, jo trūkstot aptuveni 25.

Alonso sacīja, ka viņa lēmums pamest «Ferrari» nebija pēkšņs.

«Man jau pirms gada bija šaubas, vai startēšu komandā arī 2014.gadā. Zināju, ka tehniskajā reglamentā būs lielas izmaiņas, tāpēc nolēmu pārbaudīt, kā tiem pielāgosies «Ferrari«. Jau iepriekš ar vienības vadību biju vienojies, ka varu lūkoties pēc iespējas braukt citur, ja šogad nebūsim gana konkurētspējīgi. Vasarā pateicu «Ferrari» prezidentam, ka es gribētu doties prom,» atklāja Alonso.

Alonso šosezon «Ferrari» komandā sacenšas jau piekto gadu. Tās rindās viņš trīs reizes izcīnījis čempionāta otro vietu, bet šosezon posmu pirms sezonas beigām ieņem kopvērtējuma piekto pozīciju, par diviem punktiem atpaliekot no Fetela.

Alonso savas karjeras laikā ticis pie 32 uzvarām, bet uz goda pjedestāla stājies 97 reizes.

Spāņu pilots par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot «Renault» komandu. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī «Minardi» un «McLaren».

Šī F-1 sezona noslēgsies šajā nedēļas nogalē Abū Dabī, kad piloti saņems dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu