Lēbs uz vienu posmu atgriezīsies WRC

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen Racing

Leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs gatavojas atgriezties pasaules autorallija čempionātā (WRC), piedaloties sezonas pirmajā posmā Montekarlo.

Pašlaik 40 gadus vecais Lēbs savu pēdējo pilno sezonu WRC čempionātā aizvadīja 2012.gadā, devīto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Tiesa, nākamajā sezonā viņš piedalījās vēl četros posmos, tiekot pie diviem panākumiem, bet pēdējais starts pasaules čempionātā viņam bija pērnā gada septembra vidū.

Janvārī gaidāmajā Montekarlo rallijā Lēbs startēs ar «Citroen DS3» spēkratu, bet viņa stūrmanis būs Daniels Elēna, ar kuru viņš jau startējis iepriekš.

«Man Montekarlo rallijs karjeras laikā bijis veiksmīgs, jo tajā esmu uzvarējis septiņas reizes, bet šoreiz tajā piedalīšos prieka pēc,» izteicās Lēbs. «Ne sekundi nevilcinājos un piekritu, kad man piedāvāja iespēju braukt Montekarlo posmā. Šis rallijs ir viens no mūsu iecienītākajiem.»

Lēbs savas karjeras laikā izmēģinājis spēkus dažādās autosacīkšu disciplīnās, tostarp leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs kalnā braukšanā ASV, bet šo sezonu viņš aizvadīja pasaules salonauto čempionātā (WTCC).

Lēbs ir visu laiku panākumiem bagātākais WRC sacīkšu braucējs, kurš 2009.gadā bija tuvu tam, lai pārceltos uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu