Hamiltons: Arī nākamajā sezonā «Mercedes» būs ļoti spēcīga

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Arī nākamajā sezonā Pirmās formulas (F-1) komanda «Mercedes» būs ļoti spēcīga, kas tai ļaus cīnīties par uzvarām, uzskata šīs vienības braucējs brits Lūiss Hamiltons, kurš svētdien tika kronēts par divkārtēju pasaules čempionu.

Kā zināms, Hamiltons svētdien triumfēja F-1 pasaules čempionāta sezonas noslēdzošajā 19.posmā, savam 2008.gadā izcīnītajam čempiona titulam pievienojot vēl vienu.

«Pirmais tituls man bija kaut kas īpašs, tas man sniedza fantastikas sajūtas. Tas vienmēr bijis dzīves mērķis - sasniegt F-1 un kļūt par čempionu. Nezinu, vai toreiz es spēju aptvert sasniegto tik labi kā tagad,» pauda 29 gadus vecais Hamiltons, kurš pirms sešiem gadiem uzvarēja, braukdams «McLaren» vienībā. «Būt daļai no «Mercedes» komandas nenoliedzami ir krietni patīkamām, tāpat kā uzvarēt čempionātā ar tik jaunu vienību, kas tik smagi strādājusi, lai sasniegtu vēlamo.»

«Vēlamies nākamajā sezonā būt tik spēcīgi, cik vien ir iespējams. Tas būs mūsu galvenais mērķis, un man ir absolūta ticība, ka nākamajā gadā būsim ļoti, ļoti stipri,» uzskata brits.

Hamiltons pēc pasaules čempiona titula izcīnīšanas neesot ļāvies lielām svinībām, vispirms ieturējis vakariņas kopā ar ģimeni, bet pēc tam devies pie komandas. «Vakara gaitā izdzēru tikai vienu dzērienu. Man ar to ir vairāk nekā gana.»

«Šobrīd, esot vecākam, izcīnītais čempiona tituls šķiet nedaudz saldāks. Tā ir ļoti īpaša un aizkustinoša pieredze,» uzsvēra Hamiltons, kurš šosezon par titulu aizvadīja sīvu spēkošanos ar savu komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas. «Rosbergs paveica lielisku darbu, it īpaši kvalifikācijas sacensībās. Tomēr raudzīšu, kā es varu uzlabot savu varējumu nākamajā sezonā. Zinu, ka Rosbergs ir lielisks sāncensis. Arī svētdien pēc sacīkstēm, kad jau biju kļuvis par pasaules čempionu, viņš izrādīja cieņu, mani apsveikdams.»

Šajā sezonā Hamiltons uzvarēja 11 posmos.

«Mercedes» komandas piloti pirmās divas vietas šosezon izcīnīja 11 reizes, kas ir jauns čempionāta rekords. Iepriekš desmit dubultuzvaras 1988.gadā bija iespējusi «McLaren» komanda.

Savukārt «Mercedes» komanda kopā šosezon uzvarēja 16 sacīkstēs, pārspējot līdzšinējo rekordu, kas piederēja «McLaren» (1988.gads) un «Ferrari» (2002. un 2004.gads).

Hamiltons karjeru uzsāka «McLaren» vienībā, bet «Mercedes» pievienojās pirms pagājušās sezonas. Savā debijas sezonā 2007.gadā viņš dramatiskā cīņā kļuva par pasaules vicečempionu, bet no 2009. līdz 2013.gadam allaž sezonu noslēdza ceturtajā vai piektajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu