Bijušais F-1 čempions Fitipaldi 67 gadu vecumā atgriezīsies autosportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Emersons Fitipaldi 67 gadu vecumā atgriezīsies autosportā, lai Interlagosas trasē piedalītos Pasaules izturības čempionāta (WEC) sacensībās, informē «autosport.com».

Sešas stundas ilgajās sacensībās Fitipaldi pie «AF Corse» komandas «Ferrari 458 Italia» mašīnas stūres sēdīsies svētdien, tādējādi cerot popularizēt WEC seriālu.

«Kad biju jauns, Fitipaldi bija viens no maniem varoņiem, tāpēc es ļoti priecājos par to, ka viņš sēdīsies pie mūsu mašīnas stūres,» paudis komandas vadītājs Amato Ferrāri. «Viņam nebūs iespēju mašīnu izmēģināt, tomēr esmu drošs, ka viņš ir ļoti motivēts un varēs paveikt labu darbu.»

Iepriekš Fitipaldi jau divas reizes nesekmīgi bija centies vienoties ar citām WEC komandām par dalību Interlagosas sacīkstēs. Iepriekš viņš 2008.gadā piedalījās GT3 čempionāta posmā Brazīlijā.

Par F-1 čempionu Fitipaldi kļuva 1972. un 1974.gadā, kopumā karjeras laikā 144 sacīkstēs uzvarot 14 reizes un 35 reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Tāpat viņš divreiz - 1989. un 1993.gadā - kļuva par «Indianapolis 500» sacensību čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu