F-1 gatavojas atteikties no dubultās punktu sistēmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) vadība grasās atteikties no dubultas punktu piešķiršanas, kas šogad pirmo reizi tika izmantota sezonas pēdējā posmā Abū Dabī, informē britu laikraksts «Autosport».

Tiek vēstīts, ka par šīs idejas atcelšanu iestājusies F-1 komisija. Tādējādi tā nolēmusi iebilst pret čempionāta vadītāja Bērnija Eklstouna pērn klajā nākušo ieceri, kam bija jārada lielāka intriga sezonas izskaņā.

Pirmo reizi šī sistēma tika izmantota šosezon, kas gan būtiski neietekmēja čempionāta iznākumu, jo par čempionu tika kronēts šosezon visvairāk uzvaru guvušais brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes», kurš kopvērtējumā apsteidza savu komandas biedru Vācijas pilotu Niko Rosbergu.

Iepriekš dubulta punktu daudzuma piešķiršana jau bija izpelnījusies kritiku ne tikai no līdzjutējiem, bet arī no vairāku F-1 komandu puses, turklāt šīs sezonas vadošās vienības «Mercedes» vadītājs Toto Volfs aicināja atbrīvoties no šīs sistēmas.

Tiesa, punktu piešķiršanas izmaiņas vēl jāapstiprina Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA), kas varētu notikt nākamnedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu