Hilkenbergs izmēģinās spēkus Lemānā

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācietis Niko Hilkenbergs nākamajā gadā ne tikai pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) komandu «Force India», bet arī piedalīsies slavenajās Lemānas diennakts sacensībās, ceturtdien pavēstīja «Porsche» autoražotāji.

Hilkenbergs kļūs par pirmo aktīvo F-1 pilotu, kurš braucis diennakts sacensībās, kopš 2009.gadā to paveica Lemānā dzimušais Sebastjēns Burdē.

Tāpat 27 gadus vecais Hilkenbergs maijā piedalīsies arī sešu stundu izturības sacensībās Spā trasē Beļģijā.

«»Porsche» un Lemāna - šī kombinācija, iespējams, interesē jebkuram sacīkšu braucējam,» izteicies Hilkenbergs. «Esmu «Porsche» fans jau ilgu laiku un cītīgi sekoju viņu atgriešanās reizei LMP1 klasē.»

Šogad «Porsche» komandu Lemānas sacensībās un Pasaules izturības čempionātā (WEC) pārstāvēja arī ilggadējais F-1 pilots Marks Vēbers.

Hilkenbergs savu F-1 karjeru 2010.gadā sāka «Williams» komandas rindās. Nākamajā sezonā viņš bija «Force India» testpilots, pēc tam 2012.gadā viņš brauca tās sastāvā, bet pērn pārstāvēja «Sauber» rindas.

Savukārt šogad vācietis atgriezās «Force India» sastāvā, ko pārstāvēs arī nākamajā sezonā. 2014.gada sezonas noslēguma kopvērtējumā Hilkenbergs ar 96 punktiem izcīnīja devīto vietu, kas ir augstākais rezultāts viņa līdzšinējā karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu