Reinis Nitišs piektdien un sestdien aizvada izšķirošo cīņu par PČ medaļām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: QNIGAN.COM

Piektdien un sestdien Argentīnā norisinās pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējais posms, kurā par seriāla medaļām cīņu aizvada arī Latvijas pilots Reinis Nitišs. Viņa uzdevums – cīņa par PČ godalgām, bet OlsbergsMSE Ford komandas uzdevums – cīņa par uzvaru komandu ieskaitē.

Ceturtdien aizvadīta sportistu izloze grupām pirmajā kvalifikācijas braucienā. Piektdienas vakarā pirmajā priekšbraucienā Reinis Nitišs startēs otrajā no četrām grupām, cīņu Sanluisā sākot kopīgā grupā ar pasaules čempionu Peteru Solbergu, kā arī Antonu Marklundu un vācu bijušo rallija zvaigzni Manfredu Štolu, TVNET pavēstīja LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Nitiša (trešā vieta, 184 punkti PČ kopvērtējumā) sīvākie konkurenti cīņā par medaļām ir Tomass Heikinens (otrais, 201), Timijs Hansens (ceturtais, 181), komandas biedrs Andreass Bakerūds (piektais, 173), teorētiski arī Marklunds (sestais, 160). Maksimālais vienā posmā iegūstamais punktu skaits ir 30 (16 par uzvaru kvalifikācijas četru braucienu kopsummā, seši par uzvaru pusfinālā, astoņi par uzvaru finālā). Matemātiski tas nozīmē, ka Reinis sezonu var noslēgt kā otrajā, tā sestajā vietā kopvērtējumā, kas nozīmē, ka cīņa par vicečempiona titulu un bronzas medaļu Argentīnā būs īpaši sarežģīta.

Lai gan Reinis Nitišs kopumā aizvadījis gados jaunam debitantam izcilu sezonu, gan sportists, gan līdzjutēji cer uz kopvērtējuma medaļu. Bažas rada neveiksmju sērija iepriekšējos trīs posmos, kad Vācijas, Itālijas un Turcijas posmos gūta attiecīgi, 16., 11. un 7. vieta. Līdzīgi rezultāti Argentīnā praktiski izslēgtu iespēju cīnīties par medaļām. Tomēr jāņem vērā, ka neviens no minētajiem rezultātiem nav veidojies kā tīrs spēku samērs – sacīkstes ietekmējuši blakus faktori, tehniskas problēmas.

Nitiša spilgtais sezonas sākums, kad Norvēģijas posmā tika izcīnīta pat uzvara, komandai un līdzjutējiem radīja labu panākumu apetīti. Tomēr jāatceras, ka šīs sezonas galvenais uzdevums, kuru OlsbergsMSE komanda uzstādīja savam debitantam, bija iekļūšana PČ posmu pusfinālos jeb top-12 pēc kvalifikācijas. Tikai vienā sacīkstē – Vācijā – tas nav izdevies, kad 41 dalībnieka konkurencē vienā no braucieniem neizturēja auto turbīna, un gūta 16. vieta.

Argentīnas posma braucieni norisinās piektdien un sestdien pēcpusdienā un vakarā pēc Latvijas laika. Piektdien pl. 16:00 sāksies treniņbraucieni, bet no pl. 19:00 – pirmie kvalifikācijas braucieni. Sestdien no pl. 15:30 – trešā un ceturtā kvalifikācija, bet no pl. 20:00 – pusfināli un fināli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu