Sirmacis nākamsezon grasās piedalīties visos EČ posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas talantīgais autorallija braucējs Ralfs Sirmacis nākamsezon grasās piedalīties visos Eiropas čempionāta (ERČ) posmos junioru konkurencē, sacenšoties R2 klasē, sportists otrdien pavēstīja preses konferencē.

Sirmacis Eiropas junioru čempionāta posmos sacensībās iecerējis piedalīties ar «Peugeot 208» spēkratu, kamēr citās sacīkstēs - tostarp Latvijā - viņš brauks ar «Mitsubishi Lancer Evolution IX», lai labāk pierastu pie ātruma.

Kā uzsvēra Sirmacis, «Peugeot 208» automašīna ir viens no jaudīgākajiem spēkratiem R2 klasē, bet viņa mērķis pirmajā sezonā ir kļūt par čempionu, lai savā īpašumā tādējādi iegūtu vērtīgu balvu - apmaksātu dalību vairākos 2016.gada ERČ posmos ar pilnpiedziņas R5 klases automašīnu.

Šobrīd sportists ir sācis sadarbību ar Latvijas rallija komandu SRT, kuras paspārnē atrodas arī ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins. Tagad vienībā būs divi braucēji.

Kā pauda SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis, nākamā būs jau 13.sezona, kopš SRT ir autosportā. Tā savu darbu sāka ar dalību autošosejā, bet pēdējās sezonās jau tiek strādāts ERČ.

«Jau šī gada Liepājas rallijā Grjazins cīnījās par uzvaru un pierādījām, ka varam būt ļoti ātri,» pauda Krūzmanis.

Līdz šim Sirmača stūrmanis bija Māris Kulšs, bet no nākamās sezonas viņš startēs kopā ar Artūru Šiminu, kurš līdz šim bija Kaspara Kaņepa-Kalniņa stūrmanis Latvijas čempionāta 2WD klasē.

Kā atzina Sirmacis, viņam bija iespēja nākamajā gadā startēt arī pasaules čempionāta junioru ieskaitē, tomēr izvēlēta dalība ERČ, jo tas ir gan finansiāli izdevīgāk, gan uzvarētājam tiek pietiekami iespaidīga balva.

Līdz Liepājas rallijam Sirmacis gada sākumā plāno dalību arī rallijsprintā «Alūksne» un rallijā «Sarma».

ERČ junioru čempionātā drīkst piedalīties dalībnieki līdz 23 gadu vecumam, bet nākamsezon iecerēti seši posmi, jaunajai sezonai sākoties jau februārī, kad braucēji sacentīsies Liepājā. Tikmēr sezonas noslēdzošais posms junioru konkurencē norisināsies augusta izskaņā Čehijā.

Jūnijā Sirmacis piedalījās Polijā notikušajā pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā RC4 R2 klasē. Lai gan vienā no ātrumposmiem viņa vadītā automašīna uzmeta kūleni, latvieša ekipāža turpināja sacensības pēc «Rally 2» sistēmas, noslēdzošajā dienā uzvarot visos četros «dopos».

Kopā šajā posmā Latvijas ekipāža, piedaloties 16 ātrumposmos, uzvarēja deviņos savā klasē, kas gan Latvijas ekipāžai savas klases kopvērtējumā neļāva pakāpties augstāk par astoto vietu, bet kopējā ieskaitē tā ieņēma 46.vietu.

Piedaloties šajās sacīkstēs, 20 gadu vecumā Sirmacis kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas autosportistu, kurš braucis WRC posmā. Tāpat viņam šosezon jau trešo gadu izdevās uzvarēt Latvijas čempionātā R2 klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu