Rallijkrosa pasaules čempionāts trīs minūtēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar sacensībām Argentīnā nupat ir noslēdzies FIA rallijkrosa pasaules čempionāts. Tajā triumfēja norvēģis Peters Solbergs, savukārt latviešu braucējs Reinis Nitišs debiju tik augsta līmeņa sacensību seriālā atzīmēja ar trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

Kamēr sportisti un viņu pārstāvētās komandas gatavojas nākamajai sezonai, Pasaules rallijkrosa čempionāta preses dienests ir sagatavojis un publiskojis trīs minūtes garu atskatu uz aizvadītās sezonas pirmajiem sešiem posmiem, kuros par intrigu gādāja seši dažādi uzvarētāji - Peters Solbergs uzvarēja seriāla pirmajā posmā Portugālē, Andreass Bakeruds - Lielbritānijā, Reinis Nitišs - Norvēģijā, Taners Fausts - Somijā, Matiass Ekstrēms - Zviedrijā, bet Topi Heikinens - Beļģijā.

Nākamais lielais notikums bija seriāla pārcelšanās pāri Atlantijas okeānam un pirmajām sacensībām Kanādā, kur uzvarēja Solbergs, tādējādi kļūstot par pirmo sportistu, kura Supercar klases braucēja kontā ir divi panākumi pasaules rallijkrosa čempionātā. Sacensību potenciālu stiprināja viens no sekojošajiem posmiem Francijā, kur sīvās autobraucēju cīņas vērot bija ieradušies vairāk nekā 70 tūkstoši skatītāju.

Vēstures grāmatās 2014.gada sezonas sakarā tiks pieminēti arī šīs autosporta disciplīnas ciešākie finiša rezultāti, proti, Vācijas posmā Solbergs divkārtējo DTM čempionāta uzvarētāju Ekstrēmu apsteidz tikai par 0,004 sekundēm. Rallijkrosa 47 gadus senajā vēsturē mazākas laika atstarpes starp pirmajiem diviem braucējiem nav bijis.

Sezonas 10.posmā Itālijā Solbergs papildināja punktu krājumu, lai jau divus posmus pirms sezonas beigām kļūtu par uzvarētāju FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā sezonā. Tāpat Solbergs kļuva par pirmo sportistu, kas uzvarējis Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) pārraudzītos pasaules čempionātos divās dažādās disciplīnās. Kā zināms, 2003.gadā Solbergs kļuva par pasaules rallija čempionu.

Ja braucēju konkurencē uzvarētājs bija zināms vēl pirms sezonas beigām, tad komandu ieskaitē intriga saglabājās līdz pēdējam posmam, kas norisinājās Argentīnā. Tur lielisku sniegumu turpināja rādīt Nitišs - Latvijas pārstāvis ierindojās otrajā vietā aiz Solberga un komandu ieskaitē palīdzēja uzvarēt Olsbergs MSE vienībai. Kā zināms, Nitišs ir panācis vienošanos ar šo komandu un pasaules čempionātā to pārstāvēs arī nākamsezon.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu