Vācijas banka iesūdzējusi tiesā Eklstounu par 345 miljoniem eiro

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas banka «BayernLB» iesūdzējusi tiesā Pirmās formulas (F-1) čempionāta vadītāju Bērniju Eklstounu, pieprasot no viņa 345 miljonus eiro.

«BayernLB» banka apsūdz Eklstounu sava darbinieka Gerharda Gribkovska piekukuļošanā, lai sev labvēlīgi 2006.gadā ietekmētu F-1 sacensību īpašumtiesību pārdošanu.

Tiesa, pats Eklstouns neilgi pēc tam arī izvirzījis prasību tiesā pret «BayernLB» banku.

Jau vēstīts, ka augustā Eklstouns izvairījās no reāla cietumsoda, kad viņš samaksāja 100 miljonus dolāru (81,5 miljonus eiro), lai Vācijas tiesā tiktu izbeigtas pret viņu izvirzītās apsūdzības korupcijā.

Tiesa pret 84 gadus veco britu miljardieri Eklstounu sākās aprīlī Minhenē. Viņš tika vainots kukuļdošanā desmitiem miljonu dolāru apmērā. Maksimālais soda mērs par šādām korupcijas darbībām ir desmit gadi ieslodzījumā, taču F-1 čempionāta vadītājam izdevās no tā izvairīties.

Minhenes tiesa 2012.gadā vācu eksbaņķieri Gribkovski atzina par vainīgu kukuļu pieņemšanā, kā arī nodokļu nemaksāšanā. Bijušajam baņķierim piemērots astoņus ar pusi gadus ilgs cietumsods. Gribkovskis atzinies, ka 2006. un 2007.gadā saņēmis naudu tieši no Eklstouna saistībā ar F-1 sacensību īpašumtiesību pārdošanu firmai CVC.

Eklstouns pēcāk arī atzinās, ka naudu tiešām devis, bet neuzskata to par kukuļdošanu, uzsverot, ka viņam nebija citas izejas, jo Gribkovskis draudējis ar šantāžu.

Eklstouns F-1 čempionāta vadītājs ir kopš 1971.gada, bet šī korupcijas lieta viņu vajā jau pēdējos trīs gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu