Latvieši gatavi cīņai par uzvaru ERČ posmā Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kalendārs Rallijs Latvijā

«Sports Racing Technologies» (SRT) komanda šogad plāno aizvadīt visus Eiropas rallija čempionāta junioru ieskaites posmus un cīnīties par augstākā kaluma godalgām sezonas kopvērtējumā. Nākamās nedēļas nogalē notiekošajā «Rally Liepāja» komandas izvirzītie mērķi ir visaugstākie – cīnīties par uzvaru.

Viens no pretendentiem uz uzvaru junioru jeb R2 ieskaitē būs trīskārtējais Latvijas čempions šajā ieskaitē Ralfs Sirmacis, kurš šogad startē tandēmā ar Artūru Šiminu un jaunās rallija sezonas sākumā jau pierādījis savu ātrumu sniegotajos Latvijas ceļos. Rallijsprintā «Alūksne 2015» tika izcīnīta skaista uzvara debijas sacīkstē ar pilnpiedziņas automašīnu, savukārt Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā «Sarma 2015» – pārliecinoša uzvara savā ieskaitē debijas sacensībā ar šā gada Eiropas kampaņas spēkratu «Peugeot 208 R2».

«Automašīna ir pavisam jauna un prasa mazliet citādāku braukšanu, nekā biju pieradis iepriekšējos gados, startējot ar «Ford Fiesta R2». Sākumā bija grūti pierast, tomēr ar katru ātrumposmu braukt kļūst arvien vieglāk. Pirms «Rally Liepāja» vēl aizvadīsim testus un Eiropas čempionāta posmā jau varēsim pilnvērtīgi startēt un cīnīties ar citu valstu labākajiem jaunajiem braucējiem. Konkurence šajā klasē ir ļoti spēcīga, taču uz sacensībām raugāmies cerīgi,» stāsta R. Sirmacis.

Eiropas rallija čempionāta junioru ieskaitei pieteikts arī Vasilijs Grjazins/Dmitrijs Lebediks («Peugeot 208 R2»). V.Grjazins savu ātrumu un stabilitāti iepriekšējos gados Eiropas rallija trasēs veiksmīgi demonstrēja ar pilnpiedziņas «Ford Fiesta S2000» automašīnu un pērn «Rally Liepāja» izcīnīja 2.vietu rallija kopvērtējumā. Šogad braucējs pārsēdies priekšpiedziņas automašīnā un kopā ar savu komandas biedru R.Sirmaci cīnīsies par godalgām junioru ieskaitē.

«Braukšana ar priekšējās piedziņas automašīnu ir citādāka un prasa pielāgošanos, taču uzskatu, ka Liepājā gaidāmajam rallijam esam labi sagatavojušies. Galvenais ir atrast savu ritmu jau no pirmajiem sacensību kilometriem – tad arī rezultāts rallija finišā būs labs,» stāsta V. Grjazins.

Līdzjutējiem ļoti interesanti būs vērot, ko rallija trasē spēs parādīt pagājušā gada Pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākās «Super Car» klases bronzas medaļnieks Reinis Nitišs. Jaunā latviešu rallijkrosa zvaigzne pirms «Rally Liepāja» izgājusi nopietnu treniņu programmu Latvijas čempiona rallijā un vairākkārtēja Latvijas čempiona rallijkrosā Māra Neikšāna vadībā, lai apgūtu braukšanu pēc stenogrammas un citas rallijam specifiskas lietas. Sacensībās ekipāža Nitišs/Neikšāns startēs ar priekšējās piedziņas «Ford Fiesta R2» klases automašīnu un cīnīsies ar citiem Eiropas rallija junioriem.

«Treniņiem un apmācībām mums bija dots tikai nedaudz vairāk par mēnesi, un tik īsā laikā sagatavot autosportistu viņa pirmajām rallija sacensībām ir liels izaicinājums,» stāsta M. Neikšāns. «Ar R.Nitišu ir viegli strādāt, jo viņš ļoti ātri uztver sacīto un spēj to uzreiz lietot trasē – tas palīdz mums atvēlētajā periodā apgūt daudzas rallija prasmes.»

SRT komanda uz Liepāju nākamās nedēļas nogalē dosies ar četrām sporta automašīnām, un Latvijas čempionāta ieskaitē sacensībās piedalīsies arī Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs («Peugeot 208 R2»). 17 gadus vecajam braucējam šī ir pirmā sezona rallijā, taču jau rallijā «Sarma 2015» N.Grjazins pierādīja, ka spēj būt ļoti ātrs.

«Man šī ir pirmā rallija sezona, un galvenais uzdevums ir krāt pieredzi. Rallijā «Sarma» ar katru ātrumposmu mums tempu izdevās kāpināt, un pirms «Rally Liepāja» ļoti rūpīgi gatavojamies – analizējam kļūdas un meklējam iespējas braukt vēl ātrāk,» stāsta N. Grjazins.

«Rally Liepāja» notiks no 6. līdz 8. februārim, un tas būs pirmais no sešiem Eiropas rallija Junioru čempionāta posmiem, kuram pieteikušās kopumā 15 ekipāžas no astoņām valstīm. Šie sportisti cīnīsies par galveno balvu – apmaksātu dalību vairākos 2016. gada Eiropas rallija čempionāta posmos ar R5 klases automašīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu