Ožjē triumfē Zviedrijas rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā Zviedrijā.

Līdz ar to Ožjē triumfējis abos jaunās sezonas posmos, šoreiz aiz sevis atstājot Tjerī Nevils no Beļģijas («Hyundai»), kurš atpalika par 6,4 sekundēm.

Tikmēr trešais bija vēl viens «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, no uzvarētāja atpaliekot par 39,8 sekundēm.

Tjerī Nevils
Tjerī Nevils Foto: AFP/LETA

Kā zināms, piektdien sākotnēji līderpozīcijā atradās Ožjē, tomēr dienas vidū pārstāja strādāt viņa logu tīrītāji, kas lika pirmo vietu atdot Mikelsenam.

Savukārt pēc otrās dienas līderis bija Nevils.

Tikmēr vēl viens «Volkswagen» braucējs Jari Mati Latvala no Somijas piektdien avarēja 500 metrus pirms astotā ātrumposma finiša, zaudēja astoņas minūtes un šajās sacensībās bija vien 12.vietā.

Andrēass Mikelsens
Andrēass Mikelsens Foto: Volkswagen Motorsport

Kā ziņots, sezonas pirmajā etapā, kas janvārī risinājās Montekarlo, Ožjē uzvarēja, bet viņam sekoja Latvala un Mikelsens.

Pēc diviem posmiem Ožjē ticis pie 53 punktiem, bet pa 30 punktiem iekrājuši Nevils un Mikelsens. Pirmajam trijniekam ar 19 punktiem tikmēr seko Latvala.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Zviedrijas rallija TOP 10

1.S. OGIER
2.T. NEUVILLE+6.4
3.A. MIKKELSEN+39.8
4.O. TANAK+2:26.0
5.H. PADDON+3:31.5
6.E. EVANS+3:53.0
7.K. MEEKE+4:05.8
8.M. PROKOP+4:26.0
9.Y. PROTASOV+5:32.2
10.M. OSTBERG+6:50.9
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu