Alonso varētu būt gatavs startēt Austrālijas «Grand Prix»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nesen avārijā cietušais divkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Fernando Alonso varētu būt gatavs startēt 15.martā gaidāmajā jaunās sezonas pirmajā posmā, ceturtdien paudis «McLaren» vienības vadītājs Rons Deniss.

Žurnālistiem Deniss stāstīja, ka viņš sagaida Alonso piedalīšanos Austrālijas «Grand Prix», ja vien tiks saņemta atļauja no ārstiem.

Kā BBC citē Denisu, Alonso traumas neesot guvis, bet pēc svētdien notikušā negadījuma «tikai pāris sekundes» bijis bezsamaņā, un viņam «vajadzētu būt gatavam» Austrālijai.

Kā zināms, Alonso tikai trešdien pameta slimnīcu, lai atgrieztos savās ģimenes mājās Spānijā un atpūstos.

Kā ziņots, «McLaren» komandu pārstāvošais spāņu autobraucējs Fernando Alonso svētdien piedzīvotajā avārijā Barselonā notikušajos Pirmās formulas (F-1) pirmssezonas testu braucienos guva smadzeņu satricinājumu.

«McLaren» iepriekš pauda, ka avāriju, visticamāk, izraisīja trasē valdījušie spēcīgie vēji. Savukārt spāņu mediji stāstījuši, ka Alonso pirms sadursmes neatbildēja uz radio ziņām, taču «McLaren» komandas pārstāvji noliedza, ka autobraucējam pirms avārijas būtu veselības problēmas.

Kā zināms, Alonso iepriekšējās sezonas aizvadīja «Ferrari» vienībā, bet šosezon viņš atgriezies «McLaren» sastāvā, kurā ir brita Džensona Batona komandas biedrs.

Jaunā F-1 sezona 15.martā sāksies Melburnā. Pagaidām vēl nav zināms, vai Alonso paspēs atveseļoties līdz šīm sacīkstēm.

Pēc iepriekšējās sezonas «McLaren» pārtrauca sadarbību ar savu ilglaicīgo dzinēju piegādātāju «Mercedes» un atsākusi sadarbību ar «Honda», kas tai laikā no 1988. līdz 1991.gadam atnesa četrus čempiontitulus.

Pašlaik 33 gadus veco Alonso gaidāmajā sezonā «Ferrari» rindās aizstās četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, bet pats spānis jau iepriekš braucis «McLaren» komandā, pārstāvot to 2007.gadā, kad nespēja sastrādāties ar toreiz vienībā braukušo britu Lūisu Hamiltonu.

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot «Renault» komandu. Savas karjeras laikā viņš braucis arī «Minardi» rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu