Eklstouns sola palīdzību mazākajām F-1 komandām

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) vadītājs Bērnijs Eklstouns pirms nākamās nedēļas nogalē paredzētā sezonas starta izmaksās papildu līdzekļus finansiālo problēmu risināšanai «Sauber», «Force India», kā arī «Lotus» komandai.

Eklstouna piedāvājums nācis pēc tikšanās ar tā sauktajām mazajām komandām, kuras jau iepriekšējā sezonā vēlējās saņemt lielākus maksājumus.

Kā norādīja laikraksts «The Times», katrai komandai apsolīts desmit miljonu dolāru (8,9 miljonu eiro) avanss, kuru tās varēs saņemt nedēļas beigās, kad automašīnas un apkalpi jau jāsūta uz Austrāliju.

Kā medijiem atzina «Force India» pārstāvis Bobs Fērnlijs, Eklstouns saprot, ar ko ziemas periodā ir saskārusies komanda, kuras motoru piegādātājus ir ietekmējušas «Marussia» un «Caterham» nedienas.

Fērnlijs arī piebilda, ka vienmēr ir varējis sastrādāties ar piegādātājiem, bet patlaban tie nav gatavi, kā bijis citās sezonās. «Ja līdz šim piegādātāji varēja dot 30 dienu pēcapmaksu, šajā situācijā mums ir jābūt gataviem maksāt 30 dienas pirms tam. Eklstouns mums ieteica maksāt avansā. Šis viņa solis mums ļoti palīdzēs,» atzina Fērnlijs.

Komandu finansiālās likstas radīja problēmas to kreditoriem, kuri tagad prasa līdzekļus no citiem klientiem, piemēram, «Force India». Silverstounā bāzētajai komandai, kura izmanto «Mercedes» dzinējus, vajadzēja samazināt tēriņus, un vienība arī laikā nespēja uzbūvēt jauno automašīnu.

Kā ziņots, pamatīgu finansiālo problēmu dēļ F-1 komanda «Marussia» pagājušā gada novembrī beidza pastāvēt, izlaižot sezonas pēdējos trīs posmus. Gandrīz identiskas problēmas toreiz piemeklēja arī «Caterham» komandu, kas nākamās sezonas dalībnieku vidū nav iekļauta.

Kamēr šajā mēnesī tiks sākta «Caterham» īpašumu izpārdošana, tikmēr «Marussia» vēl cīnās par palikšanu F-1. Tā kā pēc noteikumiem komandai sezonā atļauts izlaist trīs posmus, «Marussia» vienībai jābūt gatavībā vismaz uz aprīlī paredzēto Bahreinas posmu.

Jaunā F-1 sezona 15.martā sāksies Melburnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu